Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας διαψεύδει ότι έχει κάνει μηνύσεις ή καταγγελίες

Νικολέτα Πανδή
28 Φεβρουαρίου 2019 / 08:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι «μονταζιέρες» δεν κάμπτουν ούτε τις πολιτικές μου πεποιθήσεις ούτε την προσωπική μου αξιοπρέπεια, αναφέρει η Νικολέτα Πανδή

για τις φήμες που έχουν δεί το φως της δημοσιότητας, μέσω κοινωνικών δικτύων, ότι έχει προβεί σε μηνύσεις για τα θλιβερά επεισόδια στη Νομαρχία Κέρκυρας τη Δευτέρα.

Σε ανακοίνωσή της η αντιπεριφερειάρχης αναφέρεται στην αλληλουχία των γεγονότων, όπως τα έζησε η ίδια:            
«Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 με επισκέφτηκε στο γραφείο μου  στην έδρα της Π.Ε. Κέρκυρας αντιπροσωπεία του Συλλόγου Αλέυχιμον προκειμένου να μου κοινοποιήσει τις απόψεις της για την πορεία των έργων της διαχείρισης των απορριμμάτων, την αδειοδότηση του χώρου του ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας και τις κινητοποιήσεις και τις προγραμματιζόμενες δράσεις του συλλόγου τους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήσαμε για περίπου 10 λεπτά και τους εξέφρασα τις απόψεις μου.

Κατά τη συζήτηση με την αντιπροσωπεία του συλλόγου έξω απ’ το γραφείο μου και συγκεκριμένα στο διάδρομο του δευτέρου ορόφου του κτηρίου λογικά υπήρχε συνάθροιση κοινού γιατί ακούγονταν συνθήματα. Παρά το γεγονός αυτό, ολοκληρώσαμε τη συζήτηση και η αντιπροσωπεία του συλλόγου αποχώρησε, όπως και συνθήματα απ’ το διάδρομο.

Αργότερα, και μετά το πέρας περίπου 10 – 15 λεπτών δέχτηκα τηλεφώνημα απ’ τους υπαλλήλους του τρίτου και του τετάρτου ορόφου του κτηρίου που μου κατήγγειλαν ότι υπήρχε συγκέντρωση κοινού στον τέταρτο όροφο του κτηρίου που προκαλούσε θόρυβο πέραν του ανεκτού και ότι ήταν ανέφικτη η εργασία τους. Μετά από αυτή την ειδοποίηση κατευθύνθηκα στον  τέταρτο ορόφο του κτηρίου και συγκεκριμένα προς τα γραφεία της Δ/νσης Περιβάλλοντος και το γραφείο του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη.

Η συνέχεια των γεγονότων είναι σε όλους γνωστή. Το περιεχόμενο των συζητήσεων τόσο απ΄τη συνάντηση στο γραφείο μου όσο και απ’ τη συνάντηση στο γραφείο του θεματικού Αντιφερειάρχη είναι επίσης γνωστά αφού βιντεοσκοπούνταν.
Η στρέβλωση της πραγματικότητας με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων που αφορούν είτε δηλώσεις μου είτε ενέργειες που ποτέ δεν έκανα, προφανώς και θα πέσουν στο κενό, αφού αποτελούν τη συνέχεια μιας στρεβλής  κατάστασης που από κάποιους οργανώθηκε, ενορχηστρώθηκε και υλοποιήθηκε κακήν κακώς προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Η πραγματικότητα είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν μπορεί να αλλάξει επειδή κάποιοι το επιθυμούν.

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκείνο το πρωί στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας είχαν ως απολογισμό, σπασμένα ερμάρια, δύο άδειους πυροσβεστήρες, δημόσια έγγραφα και φακέλους αρχείου πεταμένα στο πάτωμα, τον ελαφρύ τραυματισμό ενός συμπολίτη μας και την απόπειρα προπηλακισμού του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη. Ο απολογισμός όμως φαντάζει βαρύς αν αναλογιστεί κανείς την πληγωμένη πολιτική αξιοπιστία ενός συλλόγου που παρουσιάζει τα αιτήματά του, ακούγεται και στη συνέχεια προβαίνει σε επεισόδια. Η κατάσταση είναι ακόμη πιο θλιβερή και υποκρύπτει ζητήματα πολιτικής συγκάλυψης απ’ τη στιγμή που μια παράσταση διαμαρτυρίας ενός συλλόγου προκαλεί καταστροφή δημόσιας περιουσίας σε μια συγκέντρωση κοινού στο διάδρομο ενός δημόσιου κτηρίου. Η συγκέντρωση κοινού ήταν μικρή και θα μπορούσε να είναι και ελεγχόμενη απ’ τους διοργανωτές, που έχουν όλη την πολιτική ευθύνη γι’ αυτή την αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Το ενδεχόμενο να παρεισφρήσαν οι λεγόμενοι ταραξίες δεν υπάρχει και όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε τι συνέβη.
Η κατρακύλα και η ανευθυνότητα  κάποιων συμπολιτών μας δεν έχει τέλος. Μη μπορώντας να διαχειριστούν πλέον την κατάσταση στην οποία μόνοι τους έμπλεξαν, διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και προσπαθούν να βρουν δήθεν υπαίτιους για τη δική τους συμπεριφορά.

Αντί να προβληματίζονται για το γεγονός  ότι σχεδόν σε κάθε προγραμματισμένη τους ενέργεια συμβαίνουν μικρής έκτασης επεισόδια, ή για το γεγονός ότι σε οποιαδήποτε ενέργεια ή δράση τους οι αστυνομικές δυνάμεις είναι παρούσες, διασπείρουν την είδηση ότι κάποιος άλλος, πλην της ανακοίνωσής τους την καλεί.  
Επιπλέον, η είδηση ότι δήθεν έχω προβεί σε μηνύσεις είναι ψευδής. Είναι ψευδής γιατί η πολιτική μου αντίληψη μου επιτρέπει να κατανοώ ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι αποτέλεσμα μιας πολύ συγκεκριμένης αντιδημοκρατικής πρακτικής, έχει πολιτική αιτία και μόνο πολιτικά αντιμετωπίζεται.
Επιπλέον, να υπενθυμίσω ότι τον μικρό τραυματισμό που υπέστην  δεν τον καταλόγισα σε κανένα διότι τον θεώρησα ως ένα τυχαίο γεγονός ανεξάρτητο απ’ τα συμβάντα.

Διαψεύδω κατηγορηματικά την είδηση ότι κατήγγειλα ότι με έχουν χτυπήσει.
Η μονταζιέρα τους δεν είναι ικανή  να κάμψει ούτε τις πολιτικές μου πεποιθήσεις ούτε την προσωπική μου αξιοπρέπεια.
Τα στερνά τιμούν τα πρώτα, για όποιον το έχει ξεχάσει, και άλλωστε όλοι γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο».

     
 
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε ΚΕΡΚΥΡΑΣ