Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Όχι» στη διάσπαση του Δήμου από το Επιμελητήριο Κέρκυρας

Επιμελητήριο Κέρκυρας
27 Φεβρουαρίου 2019 / 10:34

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μιά μόλις μέρα μετά την επιστολή των Κερκυραίων ξενοδόχων προς στον Αλέξη Τσίπρα, νέα αντίδραση έρχεται να προστεθεί για το σπάσιμο του Ενιαίου Δήμου Κέρκυρας, αυτή τη φορά από το Επιμελητήριο Κέρκυρας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση Αλέξη, με κοινοποίηση προς το Γραφείο Πρωθυπουργού, τους Βουλευτές Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη και Κωνσταντίνο Παυλίδη, με θέμα την διάσπαση του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας:

Θέμα: Διάσπαση Ενιαίου Δήμου Κέρκυρας
 
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
 
Σήμερα διέρρευσε στον τύπο η τροπολογία που ετοίμασε το Υπουργείο σας για την διάσπαση του Ενιαίου Δήμου Κέρκυρας σε τρεις Δήμους.
 
Δυστυχώς αυτό γίνεται σε μία περίοδο όπου η Κέρκυρα βρίσκεται κυριολεκτικά σε απελπιστική κατάσταση από πλευράς υποδομών, με συσσωρευμένα άλυτα προβλήματα, κυριότερο δε όλων το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
 
Ακριβώς γι’αυτό το λόγο πριν ένα μήνα σας στείλαμε επιστολή και ζητήσαμε συνάντηση μαζί σας για να κουβεντιάσουμε εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου αυτά ακριβώς τα προβλήματα.
 
Αντ' αυτού βλέπουμε μια πρόχειρη τροπολογία που έρχεται αιφνιδιαστικά 2 μήνες πριν τις εκλογές και δημιουργεί ένα κλίμα ασάφειας, σύγχυσης και αβεβαιότητας στους πολίτες αλλά και στις επιχειρήσεις του νησιού, οδηγώντας τους σε άγνωστα νερά και αχαρτογράφητα μονοπάτια.
 
Χωρίς καμία μελέτη, χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς σχέδιο βιώσιμης λειτουργίας, χωρίς έκτακτη χρηματοδότηση, χωρίς πρόσληψη προσωπικού, χωρίς μηχανολογικό εξοπλισμό οι τρεις νέοι δήμοι το μόνο που κληρονομούν είναι τα συσσωρευμένα και άλυτα προβλήματα του υπάρχοντος ενιαίου δήμου, καθιστώντας αυτούς εν τη γενέσει τους θνησιγενείς.
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Το Επιμελητήριο Κέρκυρας εκπροσωπώντας 15.000 επιχειρήσεις και μακριά από πολιτικά και μικροκομματικά παιχνίδια, σας καλεί πρωτίστως να συμβάλλετε αποτελεσματικά στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το νησί, με πρώτο την διαχείριση των απορριμμάτων, και σε δεύτερο χρόνο με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και διαβούλευση να γίνει η όποια διοικητική διαίρεση της Κέρκυρας, χωρίς πειραματισμούς με όρους και προϋποθέσεις που αρμόζουν σε ένα ευνομούμενο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
 
 
Με εκτίμηση
 
 
 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και
Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης