Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φ. Βάκη: Η επίθεση σε αιρετούς είναι επίθεση στη Δημοκρατία

Φωτεινή Βάκη
25 Φεβρουαρίου 2019 / 16:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, μετά το περιστατικό προπηλακισμού Αντιπεριφερειαρχών της Π.Ι.Ν. και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κτήριο της Νομαρχίας,

 έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά τον προπηλακισμό του Δημάρχου Κέρκυρας και τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, μετά τις δολιοφθορές και τους εμπρησμούς στον ΧΥΤΥ, ήρθε η σειρά των Αντιπεριφερειαρχών της ΠΙΝ να δεχτούν επίθεση από τους ‘αγανακτισμένους’ κατοίκους της Λευκίμμης.
Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι η επίθεση σε αιρετούς εκπροσώπους της κερκυραϊκής κοινωνίας είναι επίθεση στη Δημοκρατία, έχει αρχίσει να μοιάζει στο τέρας. Η κερκυραϊκή κοινωνία οφείλει να καταδικάσει απερίφραστα και να απομονώσει τέτοια θλιβερά φαινόμενα που δοκιμάζουν την κοινωνική συνοχή και ειρήνη και τραυματίζουν ανεπανόρθωτα τους θεσμούς. Η αυτοδικία, η βία και οι προπηλακισμοί είναι συμπτώματα εκφασισμού και όλες και όλοι οφείλουμε να σταθούμε απέναντι και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν εκφοβίζεται».