Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λ. Παγκράτης: Μια απάντηση στα «μαθήματα φιλοζωίας» της ΝΟΔΕ Κέρκυρας

Κιβωτός Κέρκυρας
25 Φεβρουαρίου 2019 / 15:39

«Απαιτείται περισσό θράσος για να κάνει κάποιος κριτική στην σημερινή Δημοτική Αρχή, όταν αυτή για τρία συνεχή χρόνια εφαρμόζει με συνέπεια το νόμο, που αφορά στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε όταν νοικιάστηκε το κατάστημα που είχε παραχωρηθεί προσωρινά στην Κιβωτό Κέρκυρας και την σχετική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Κέρκυρας που ακολούθησε, ο δημοτικός σύμβουλος, υπέυθυνος του δήμου για την προστασία των αδέσποτων ζώων, Λεωνίδας Παγκράτης, απαντά:
 
«Σχετικά με το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ότι δήθεν ο Δήμος έδειξε το σκληρό του πρόσωπο απέναντι στα αδέσποτα ζώα της πόλης μας, πρέπει να ειπωθούν και κάποιες αλήθειες ως απάντηση στις τόσες ανακρίβειες της σχετικής ανακοίνωσης της ΝΟΔΕ Κέρκυρας.
 
Η δεύτερη παράγραφος της ανακοίνωσης είναι ο ορισμός της αλλοίωσης της πραγματικότητας.
Ένα μαγαζάκι - bazaar που πουλάει μικροαντικείμενα για την οικονομική ενίσχυση του φιλοζωικού σωματείου, μετατράπηκε (από τη ΝΟΔΕ για τις ανάγκες της ανακοίνωσης) σε φαρμακείο, ιατρείο μικρών ζώων, χώρος για σίτιση των αδέσποτων κλπ!
Προσοχή φίλοι μου, γιατί - αν γίνονταν όλες αυτές οι δράσεις σ’ αυτόν το χώρο - θα ήταν φυσικά παράνομες.
Εμείς ξέρουμε ότι δεν γίνονταν αλλά τη Νέα Δημοκρατία, με τη φόρα που πήρε, την πήρε η κατηφόρα των fake news.
 
Απαιτείται περισσό θράσος για να κάνει κάποιος κριτική στην σημερινή Δημοτική Αρχή, όταν αυτή για τρία συνεχή χρόνια εφαρμόζει με συνέπεια το νόμο, που αφορά στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!
Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του Δήμου και περιλαμβάνει :
 α) Χορήγηση τροφής και νερού σε διάφορα σημεία της πόλης
 β) Εμβολιασμούς, στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις και ηλεκτρονικό μαρκάρισμα
 γ) Περίθαλψη ασθενών και τραυματισμένων αδέσποτων από ιδιώτη κτηνίατρο συμβεβλημένο με το Δήμο, φυσικά στους χώρους της κλινικής του.
 
Σ’ αυτό το έργο, βοηθό και συμπαραστάτη έχουμε το φιλοζωικό σωματείο «ΚΙΒΩΤΟΣ».
Στο πλαίσια της συνεργασίας μας, ο Δήμος παραχώρησε, για μεγάλο χρονικό διάστημα, στην «Κιβωτό» κατάστημα στο Δημοτικό Θέατρο εντελώς δωρεάν.
Με βάση το νόμο, κάποια στιγμή το ακίνητο βγήκε σε δημοπρασία προς ενοικίαση και κατοχυρώθηκε σε ιδιώτη. Η δημοπράτηση αποτελούσε υποχρέωση του Δήμου.
Η παράλειψη της «Κιβωτού» να λάβει μέρος στην δημοπρασία, παρ’ ότι είχε εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον, της στέρησε τη δυνατότητα να συνεχίσει να κάνει χρήση του ακινήτου με ένα χαμηλό - συμβολικό ενοίκιο.
Μοιραία λοιπόν το κατάστημα έπρεπε να δοθεί στο συμπολίτη μας που νόμιμα πλειοδότησε.
Αυτό δεν λέγεται έξωση. Τήρηση της νομιμότητας λέγεται.
Εκτιμώντας, ωστόσο, πως η προσφορά της «Κιβωτού» είναι σημαντική στη διαχείριση των αδέσποτων του Δήμου μας, πολύ πριν τις ανακοινώσεις κάποιων, ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι κι εγώ προσωπικά έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου, ώστε το συντομότερο δυνατόν να της εξασφαλίσουμε άλλο ακίνητο σε κεντρικό σημείο της πόλης το οποίο ανήκει στα Αδελφάτα.
Μαθήματα φιλοζωίας όμως από την Νέα Δημοκρατία, της οποίας τα στελέχη διαχρονικά στον Δήμο είχαν μηδενικές έως ελάχιστες επιδόσεις σ’ αυτόν τον τομέα δεν δεχόμαστε.
Εκτός και αν, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, επιτρέπονται και κτυπήματα κάτω από τη μέση.
Να θυμίσουμε ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός, όταν στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, τέθηκε θέμα :
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Η Ν.Δ ψήφισε τότε ΟΧΙ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και όταν το θέμα ήλθε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την ονομαστική ψηφοφορία ΟΛΟΙ οι βουλευτές της ψήφισαν πάλι ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
Για ποιαν ευαισθησία μιλάμε λοιπόν;
Όταν εκδίδει ανακοινώσεις σαν αυτήν, η Ν.Δ. καλό είναι να έχει καλύτερη ενημέρωση από στελέχη της παράταξης της που δραστηριοποιούνται στο Δήμο είτε ως αιρετοί είτε ως υπηρεσιακοί παράγοντες.
Αυτοί γνωρίζουν καλά, όπως κι όλοι οι συμπολίτες μας, το σημαντικό έργο που έχει κάνει αυτή η Δημοτική Αρχή στον τομέα της διαχείρισης των αδέσποτων. Κάτι το οποίο είναι ορατό με την πρώτη ματιά από κάποιον καλοπροαίρετο που θα κάνει μια βόλτα στο κέντρο της πόλης μας».
 
Λεωνίδας Παγκράτης
Κτηνίατρος Δημοτικός Σύμβουλος