Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση «Κάτοπτρα» στο The Attic Gallery

έκθεση διακόσμησης
25 Φεβρουαρίου 2019 / 14:13
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έκθεση διακόσμησης με αέρα Μιλάνου 23-28 Φεβρουαρίου. Μια νέα, σύντομη έκθεση πραγματοποιείται στο δραστήριο The Attic Gallery που πιστά στον χαρακτήρα που διαμορφώνει

ως χώρος παρουσιάζει τη συλλογή τεχνουργημάτων του Mellilo. Fr. Delimuchtaris, ενός διεθνώς αναγνωρισμένου σχεδιαστή και δημιουργού του είδους. Η μαρκετερί θα μπορούσε να λέγεται ζωγραφική με ξύλο, αφού απαιτεί έναν σχεδιασμό και μια δεξιοτεχνία ιδιαίτερα λεπτεπίλεπτη, με υλικά εύθραυστα και μοναδικά. Καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη από το γεγονός ότι συνήθως έρχεται να πλαισιώσει, να τονίσει, και να αναδείξει άλλα έργα τέχνης – είτε ως διακόσμηση-γαρνιτούρα ενός επίπλου, είτε με τη μορφή κορνίζας που καλείται να αναδείξει, και όχι να εκλείψει, ένα έργο τέχνης, είτε να ταιριάξει με έναν χώρο. Όπως αναφέρει ο δημιουργός αυτής της συλλογής: «ένα έργο τέχνης είναι γυμνό έως ότου το ντύσεις. Η κορνίζα είναι η φορεσιά του». Σε κάθε περίπτωση, η μαρκετερί χαρίζει μια φινέτσα όσο λίγα υλικά, ιδιαίτερα στα χέρια ενός έμπειρου τεχνίτη. Ο Mellilo Fr. Delimuchtaris μετρά 5 δεκαετίες εμπειρίας και αναγνώρισης της τέχνης του. Έχει δημιουργήσει σχέδια και συλλογές για τον οίκο μόδας Gucci, μεταξύ άλλων, ενώ επί σειρά ετών τα σχέδια και οι δημιουργίες του έχουν γίνει ανάρπαστες στις πλέον φινετσάτες γκαλερί και βιτρίνες του Μιλάνου, όπου παραμένει περιζήτητος. Στα χέρια του το ξύλο μεταμορφώνεται σε νέες μορφές, και τα σχέδια που δημιουργεί εμπνέονται από τα ίδια τα έργα που πλαισιώνουν, αλλά και από πολλά ρεύματα της σύγχρονης τέχνης.   Η έκθεση ΚΑΤΟΠΤΡΑ δεν είναι μονάχα μια παρουσίαση διακόσμησης και design, αλλά και πραγματικών έργων τέχνης με μιλανέζικο αέρα, καθώς οι χειρισμοί της μαρκετερί από τον καλλιτέχνη ξεπερνούν τις πεπατημένες. Με καθρέφτες, κορνίζες, και μικροαντικείμενα, είναι μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσουμε για πρώτη φορά στην Κέρκυρα μια τέχνη που πλέον ασκείται από ελάχιστους, και να συστηθούμε με νέες προτάσεις διακόσμησης προσωπικών ή επαγγελματικών χώρων.  
Διάρκεια: Έως Πέμπτη 28/2
Ωράριο: 12:00-9:00 όλες τις ημέρες της έκθεσης (πλην της Δευτέρας)
Επικοινωνία: www.theattic.gr

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.