Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης συναντήθηκε η Μερόπη Υδραίου

Μερόπη Υδραίου
23 Φεβρουαρίου 2019 / 18:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης, είχε η υπ. Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίου τύπου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ειλικρίνειας και συνεργασίας με τους πολίτες να θέτουν στην κ. Υδραίου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παλιά Πόλη.
Από την πλευρά της η Μερόπη Υδραίου αναφέρθηκε στην πρώτη δέσμη των προγραμματικών της δεσμεύσεων που ήδη παρουσίασε και στις οποίες κυρίαρχο ρόλο παίζει η ανάδειξη του ιστορικού κέντρου και της Παλιάς Πόλης.
Η κ. Υδραίου έκανε λόγο για :
-Προστασία του ιστορικού χαρακτήρα και του πολιτιστικού κεφαλαίου της Παλιάς Πόλης.
-Κανονισμός αστικής λειτουργίας με την εφαρμογή κανόνων για την καθαριότητα και τους κοινόχρηστους χώρους.
-Νέα κυκλοφοριακή μελέτη που θα συνδεθεί με παρεμβάσεις και αλλαγές.
-Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κέρκυρας, που θα περιλαμβάνει τρεις διαδρομές: α) τον εμπορικό περίπατος β) τον αρχαιολογικό και πολιτιστικό περίπατο γ) τον περίπατο της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης.
-Η ανάπλαση περιλαμβάνει επίσης σύστημα έξυπνου φωτισμού, παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (free wifi),συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε πεζόδρομους (βυθιζόμενα κολωνάκια).
Σε δήλωση της , για τη συνάντηση με το Σύλλογο Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης η κ. Υδραίου επισημαίνει: «’Εμείς δεν ερχόμαστε για να διαχειριστούμε τη σημερινή απαράδεκτη εικόνα, ερχόμαστε για να την αλλάξουμε. Η Παλιά Πόλη είναι ένα ζωντανό μνημείο. Πρέπει να γίνει πόλος έλξης και σημείο αναφοράς για το νησί μας. Μέσα από τις αναπλάσεις, τις κυκλοφοριακές αλλαγές και ένα νέο κανονισμό αστικής λειτουργίας, που θα τις δώσει ανθρώπινους ρυθμούς και κλίμακες.
Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε σύμμαχο τον πολίτη, για αυτό και καταθέτουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις».