Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στην τεχνική συνάντηση του έργου DEFeND στη Λισαβόνα

Τμήμα Πληροφορικής
21 Φεβρουαρίου 2019 / 11:46
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. To Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετείχε στην τεχνική συνάντηση του έργου

DEFeND που πραγματοποιήθηκε στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας.
Οι εταίροι στη συνάντηση εργασίας συνεργάστηκαν προκειμένου να επεξεργαστούν τις ανάγκες των χρηστών της πλατφόρμας που έχουν συλλεγεί μέσω συνεντεύξεων και δημοσκοπήσεων. Στόχος ήταν να εκμαιεύσουν με συστηματικό τρόπο τις λειτουργικές και μη λειτουργικές προδιαγραφές των συνιστωσών του λογισμικού. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμετείχε με την Επίκουρη Καθηγήτρια κα. Αγγελική Τσώχου και τον κ. Γιώργο Χρυσολωρά, οι οποίοι συμμετείχαν με συντονιστικό ρόλο για την οργάνωση των ομάδων εργασίας και τον προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών των εταίρων.
Στόχος του έργου DEFeND είναι η ανάπτυξη κατάλληλων εργαλείων και εφαρμογών λογισμικού ώστε οι οργανισμοί διαφορετικών κλάδων να έχουν τη δυνατότητα να αποτιμήσουν την κατάσταση συμμόρφωσής τους με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και να σχεδιάσουν τη στρατηγική τους για την επίτευξη συμμόρφωσης με τον Κανονισμό. Το DEFeND χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Η2020 με συνολικό προϋπολογισμό 2.737.300 €.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.