Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φ. Βάκη: Δεν έχει παίξει ποτέ βρόμικα, ο Παύλος ο Πολάκης (Video)

Φωτεινή Βάκη
21 Φεβρουαρίου 2019 / 11:40

ΑΘΗΝΑ. «Οι τραπεζίτες δεν είναι ιερές αγελάδες. Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, ειδικά όταν είχαν ισχυρή εμπλοκή με σκληρές μνημονιακές πολιτικές» δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη

μιλώντας στον Alpha προσθέτοντας ότι «ο κεντρικός τραπεζίτης πρέπει να δείξει την ίδια ευαισθησία με δάνεια αμαρτωλά» και όχι με ένα νόμιμο δάνειο.

«Το δάνειο του κ. Πολάκη ήταν ενυπόθηκο άρα δεν ήταν θαλασσοδάνειο, όπως δίνονταν στο παρελθόν σε άλλους πολιτικούς και κόμματα» εξήγησε η κ. Βάκη υπενθυμίζοντας ότι «έχουμε ζήσει περιόδους θεσμικής ραστώνης όπως με την υπόθεση Siemens που για 10 χρόνια ήταν στα συρτάρια ή όσα ομολόγησε ο κ. Τσουκάτος για 16 εκ. δραχμές. Ο κ. Πολάκης κατάργησε το ΚΕΕΛΠΝΟ που από τρεις υπαλλήλους βρέθηκε να απασχολεί 600, πήρε δάνεια εκ. και λειτουργούσε ως οφσορ. Αυτό ζήτησε ο κ. Πολάκης στον κεντρικό τραπεζίτη, να ελέγξει και τα άλλα δάνεια».

Η κ. Βάκη ανέφερε ότι γνωρίζει πολλά χρόνια τον κ. Πολάκη:

«Καπνίζει. Βλάπτει την δική του την υγεία, όμως δεν έχει παίξει ποτέ βρώμικα, ο Παύλος ο Πολάκης και μπορεί να βλάπτει την δική του την υγεία, ή την υγεία του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την κριτική κάποιων στελεχών αλλά την υγεία, ως δημόσιο αγαθό, την έχει ωφελήσει, μαζί με τον κ. Ξανθό».

«Μιλάμε για ευρωπαϊκό κράτος, αλλά δεν είχαμε ευρωπαϊκό κράτος όταν είχε κατεδαφιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας και είχαν φύγει 3.000 γιατροί του ΕΣΥ. Ευρωπαϊκό κράτος είμαστε όταν η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όταν 2.500.000 ανασφάλιστοι έχουν δωρεάν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» υπογράμμισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα σε ερώτηση για το θέμα της πρώτης κατοικίας, η κ. Βάκη υποστήριξε ότι απλοποιείται το σύστημα προστασίας για την πρώτη κατοικία και θα υπάρχει αυτόματη ένταξη των δανειοληπτών, ενώ η αξία της κατοικίας θα είναι 250.000 και στην παραφιλολογία για τα στεγαστικά δάνεια απάντησε ότι ανέρχονται στα 15 δις με τα αντίστοιχα επιχειρηματικά πάνω από 40 δις και άρα αυτά είναι η βραδυφλεγής βόμβα… Είναι και τα δάνεια των κομμάτων σας πρόσθεσε με νόημα η κ. Βάκη.

Τέλος σχολίασε τη χθεσινή συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυρ. Μητσοτάκη:

«Ο κ. Μητσοτάκης σαν μάγος του Οζ είπε ότι δεν θα διαπραγματευτεί τα πλεονάσματα, για το 2021 – 2022 μισή μονάδα και αυτό έναντι μεταρρυθμίσεων που σημαίνει κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους».
Πηγή: Avgi.gr