Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μ. Νίκιτς: «Πλέον ο στόχος είναι η δεύτερη θέση»

ΑΟΚ Κέρκυρα
20 Φεβρουαρίου 2019 / 15:17
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Μπράνισλαβ Νίκιτς ήρθε για να φορέσει τη φανέλα του ΑΟΚΚ για δεύτερη φορά, με χαρακτηριστικό ότι και την πρώτη φορά,

η ομάδα αγωνιζόταν στη Β΄ Εθνική και είχε πετύχει την άνοδο με βασικό τον Νίκιτς. Πέρσι κέρδισε την άνοδο με τον Άρη, ο Δ. Σπανός τον ήξερε πολύ καλά και τον έφερε στον ΑΟΚΚ, αλλά σε λίγα παιχνίδια ξεκίνησε στο βασικό σχήμα. Ο Ν. Αναστόπουλος στο πρώτο παιχνίδι που κάθισε στον πάγκο της ομάδας εκτίμησε ότι ο Νίκιτς αξίζει θέση βασικού, τον ξεκίνησε και έπαιξε ως το τέλος. Ίσως η πείρα του, αλλά και η ποιότητά του να υπερτερούν της ηλικίας του, αφού είναι ο γηραιότερος παίκτης της ομάδας, αλλά ξέρει πολύ καλά και τη θέση του αμυντικού χαφ και να τα δίνει όλα για την ομάδα.
Μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή, αφού αναφέρθηκε στο ματς τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «όπως πήγε το παιχνίδι, ήταν καλό το αποτέλεσμα για εμάς... μπήκαμε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και ισοφαρίσαμε γρήγορα. Ήταν ντέρμπι και παρότι ο ένας βαθμός δε μας βοηθάει, ήταν θετικό αποτέλεσμα και είμαστε ευχαριστημένοι».
Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας και για το τι μπορεί να γίνει με βάση τη σημερινή βαθμολογική θέση δήλωσε πως «ο στόχος μας ήταν η πρώτη θέση, όμως όπως έχουν τα πράγματα, πλέον ο στόχος είναι η δεύτερη θέση. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Θέλουμε να πάρουμε την δεύτερη θέση και μετά βλέπουμε».
Ένα κομμάτι της καρδιάς του, έχει ο Άρης, όπου παλιότερα αγωνίστηκε και ο πατέρας του στην Α΄ Εθνική σχολιάζοντας για το τελευταίο παιχνίδι: «Δεν είδα το ματς με τον Πανιώνιο γιατί ήμουν στο πούλμαν, αλλά όταν είδα πως έβαλε γκολ πανηγύρισα και με κοιτούσαν περίεργα οι συμπαίκτες μου».
Ο Μ. Νίκιτς είναι μια πολύτιμη μονάδα για τον ΑΟΚΚ και λόγω ποιότητας και λόγω χαρακτήρα, είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει την ποιότητα να σταθεί στα δύσκολα και η Κέρκυρα έχει φέτος ανάγκη από την παρουσία του.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια