Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αττίκ στο Παρίσι και άλλες ιστορίες.. Γιώργης Χριστουδούλου στο Πολύτεχνο

Γιώργης Χριστοδούλου
20 Φεβρουαρίου 2019 / 11:12
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η μουσική παράσταση του Γιώργη Χριστοδούλου που μάγεψε το κοινό στο φεστιβάλ Αθηνών, σε πάνω από 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα,

 σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης αλλά και στις όπερες του Καϊρου και της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, το Βερολίνο, το Λονδίνο και τη Βαρκελώνη, έρχεται στην Κέρκυρα την Παρασκευή 1η  Μαρτίου στο Πολύτεχνο.
ΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ  
Ο ΑΤΤΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ & άλλες ιστορίες...
Μία παράσταση που ξετυλίγει στο πρώτο μέρος τα άγνωστα "χαμένα" τραγούδια του Αττίκ από την εποχή που αυτός ζούσε στο Παρίσι μέχρι τις ελληνικές επιτυχίες του που ακολούθησαν όπως το «Ζητάτε να σας πω», τους έρωτες και τη ζωή του.
Στο δεύτερο μέρος, ο Γιώργης με τη ζεστή φωνή του και τις αφηγήσεις του, ζωντανεύει την ατμόσφαιρα των παλιών καμπαρέ του μεσοπολέμου.
"Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά", "Πόσο λυπάμαι", "Πάμε σαν άλλοτε", "Δύο πράσινα μάτια" και τόσες άλλες ιστορίες….,
κάθε τραγούδι και μια μοναδική ιστορία...!
Για ποιά γυναίκα γράφτηκε το "Ας ερχόσουν για λίγο", με ποιόν "περίεργο" τρόπο γίνονταν γνωστά τα τραγούδια πριν το ραδιόφωνο, υπήρχε ελαφρύ "επαναστατικό" τραγούδι πριν τον Θεοδωράκη;
Αυτά και άλλα τόσα ερωτήματα απαντώνται στη γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση παράσταση του Γιώργη Χριστοδούλου που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2016 και ταξίδεψε σε Ελλάδα και εξωτερικό, γοητεύοντας κοινό και κριτικούς.
Συνοδεύει στο πιάνο και στο ακορντεόν ο εξαιρετικός μουσικός
Χάρης Σταυρακάκης.
Μία παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε!
Παρασκευή 1η Μαρτίου ώρα 21.30
Πολύτεχνο Σχολεμβούργου 39 είσοδος Νέου Φρουρίου τηλ. 26610 27794
 
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.