Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Κερκυραϊκός σύνδεσμος Ελληνοσερβικής Φιλίας έκοψε την πίτα του στον Αη Μαθιά

Κερκυραϊκός σύνδεσμος Ελληνοσερβικής Φιλίας
20 Φεβρουαρίου 2019 / 09:12
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 13 του Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πίτας του Κερκυραϊκού συνδέσμου Ελληνοσερβικής φιλίας. Την φορά αυτή η

εκδήλωση έγινε στην κατάμεστη από κόσμο, κοινοτική αίθουσα εκδηλώσεων του Αη Μαθιά. Το χωριό του Αη Μαθιά έχει ιδιαίτερη εκτίμηση στις καρδιές και στις ψυχές των Σέρβων. Εκεί είχε καταλύσει στα 1916 η Σέρβικη Μεραρχία του Δρίνα.  Επίσης στην περιφέρεια του χωριού υπάρχουν τρία μνημεία που θυμίζουν τις τραγικές αλλά και ηρωικές αυτές στιγμές της Σέρβικης ιστορίας. Η εκδήλωση  ξεκίνησε με τον χορωδιακό χαιρετισμό της μικτής Χορωδίας του  Καλλιτεχνικού συλλόγου «Ο Αη Μαθιάς».
 Κατόπιν, την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ζέλκο Πόποβιτς, και οι προσκεκλημένοι Περιφερειακοί και  Δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης ιδιαίτερο χαιρετισμό έκανε ο εκπρόσωπος του Ορθόδοξου Σέρβικου Πατριαρχείου Ντιμίτριε Στίκιτς ο οποίος συνόδευσε το Σέρβικο νεανικό θεατρικό και καλλιτεχνικό συγκρότημα «Το σήμαντρο» που συμμετείχε στην εκδήλωση. Στο τέλος οι παρόντες πρωταγωνιστές και θεατές, είχαν την ευκαιρία εκτός από το κομμάτι της πίτας να γευτούν και τα νόστιμα εδέσματα που οι κυρίες του Καλλιτεχνικού συλλόγου είχαν ετοιμάσει.
 Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.