Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέος γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Κέρκυρας του ΚΚΕ ο Γιάννης Μπορμπότης

ΚΚΕ
20 Φεβρουαρίου 2019 / 08:42
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με δημιουργικό προβληματισμό, επαναστατική αισιοδοξία και ουσιαστική συζήτηση από τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/2/2019, η Συνδιάσκεψη

 της Τομεακής Οργάνωσης Κέρκυρας του ΚΚΕ, που εξέλεξε ως νέο Γραμματέα της Οργάνωσης, τον εκπαιδευτικό Γιάννη Μπορμπότη. Τη συνδιάσκεψη παρακολούθησε εκ μέρους του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο Τηλέμαχος Δημουλάς.
Δυο χρόνια μετά το 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ και λίγους μήνες μετά την συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την ίδρυσή του, ανοίγουμε πανιά στο νέο αιώνα.
Η εισήγηση και οι τοποθετήσεις ασχολήθηκαν με σημαντικά πολιτικά ζητήματα που αφορούν τη διεθνή και την ελληνική πολιτική σκηνή, με τις εξελίξεις στην οικονομία και τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Ακόμα με τοπικά προβλήματα του νησιού μας που είναι απόρροια των πολιτικών επιλογών του κεφαλαίου, των κομμάτων του και των διαχειριστών του στην Τοπική Διοίκηση. Ιδιαίτερα απασχόλησε τη συνδιάσκεψη το ζήτημα των οικονομικών ανταγωνισμών στο Ιόνιο και στο νησί μας και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από τους αγώνες, τις κινητοποιήσεις, την πολιτική δουλειά και την πορεία ανάπτυξης του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Επίσης συζητήθηκαν αδυναμίες αλλά τα βήματα ισχυροποίησης που έκανε η κομματική οργάνωση Κέρκυρας, κατακτώντας καλύτερο επίπεδο δουλειάς στην πολιτική της δράση.
Έγινε γόνιμη συζήτηση και προτάσεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την εδραίωση της Κοινωνικής Συμμαχίας. Επίσης, κουβεντιάστηκε πλατιά, η ανάγκη ισχυροποίησης του κόμματος στην εργατική τάξη και το ιδιαίτερο βάρος που πρέπει να δοθεί στους εργαζόμενους νέους, τους ανέργους, στους μαθητές, τους φοιτητές και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.
Με αισιοδοξία ασχολήθηκαν οι σύνεδροι με τον σχεδιασμό της πολιτικής εξόρμησης, που είναι σε εξέλιξη, ενόψει των πολλαπλών εκλογικών μαχών. Με ενιαίο κριτήριο οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πάνε και στις κάλπες, δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και βουλευτικές όποτε γίνουν. Με κριτήριο τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες πρέπει να ψηφίσουν ΚΚΕ παντού, για να δίνουν από καλύτερες θέσεις τη μάχη, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.