Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιόδευσε στην πόλη η Μπαλού

ΜΠΑΛΟΥ
19 Φεβρουαρίου 2019 / 18:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσκεψη, μεταξύ άλλων, σε ΙΚΑ, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ, Εστίες, ΙΕΚ κι Εσπερινό ΕΠΑΛ

Περιοδεία στην πόλη πραγματοποίησε τη Δευτέρα (18/2) κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής την υποψήφια Περιφερειάρχη, Αλεξάνδρα Μπαλού.
Το κλιμάκιο επισκέφτηκε το ΙΚΑ, την 1η ΤΟΜΥ, τη ΔΕΗ, τη ΔΕΥΑΚ, τις Φοιτητικές Εστίες των πρωτοετών φοιτητών και τα Γραφεία της Φοιτητικής Μέριμνας, διαπιστώνοντας, ως σοβαρό πρόβλημα, «την έλλειψη προσωπικού σε διάφορες υπηρεσίες, η οποία έχει αρνητικές επιπτώσεις στην έγκαιρη εξυπηρέτηση και τη διεκπεραίωση των υποθέσεων, αλλά όσο και στις εργασιακές συνθήκες».
Το δε απόγευμα, ακολούθησε επίσκεψη στο ΙΕΚ και το Εσπερινό ΕΠΑΛ, όπου, μέσα από συζήτηση με μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς, αναδείχτηκε το θέμα του κτηριακού προβλήματος του συγκροτήματος στο Μαντούκι και η αναγκαιότητα ανέγερσης ενός νέου, σύγχρονου, σχολικού κτηρίου.
Οι περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες.

KKE: «Το ΚΙΝΑΛ μετακομίζει… ΣΥΡΙΖΑ!»

Εξάλλου, σε κείμενό του, που έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΚΕ Κέρκυρας, καυτηριάζει το φαινόμενο, όπως αναφέρει, της «μετακόμισης του ΚΙΝ.ΑΛ. στο ΣΥΡΙΖΑ», με αφορμή την προσχώρηση στελεχών των κυβερνήσεων Παπανδρέου – Παπαδήμου στο κυβερνόν κόμμα.
«Είναι παράξενο μια κυβέρνηση που διατήρησε όλους τους προηγούμενους μνημονιακούς νόμους και προχώρησε σε ένα ακόμα, τέταρτο μνημόνιο, να ενσωματώνει στους κόλπους της “μνημονιακούς υπουργούς”, που στήριξαν τα πρώτα από τα τέσσερα μνημόνια το 2011;» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.
«Επιβεβαιώνεται πολύ απλά ότι ο “προοδευτικός πόλος”, για τον οποίο μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά αντιδραστικός και αντιλαϊκός. Στην ουσία πρόκειται για ανανέωση και νεκρανάσταση της σοσιαλδημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στην πιο “μνημονιακή” εκδοχή του.