Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξώδικο της ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
19 Φεβρουαρίου 2019 / 18:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η πρόταση για αντικατάσταση των τριών και η ψηφοφορία 4-5 ή… 4-2.

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα (19/2) η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία το κείμενο εξώδικης δήλωσης (Γ. Ανδριώτης, Χρ. Γκράτσα, Ελ. Μάζη, Στ. Πελάης) κατά του Εργατικού Κέντρου, ζητώντας την αντικατάσταση των μελών της διοίκησης, Γεωργίου Άνθη («είναι εδώ και μήνες Δημόσιος Υπάλληλος»), Σοφίας Λίβερη («είναι συνταξιούχος») και Παύλου Ζήμου («έχει απολέσει την ιδιότητα του μέλους του επιχειρησιακού σωματείου απ το οποίο εκλέγεται»). Θέτοντας, επιπλέον, ως θέμα:
•Ανάκληση των αποφάσεων για διεξαγωγή συνεδρίου τον Φεβρουάριο.
•Ορισμός εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής στις 24/3/19 , ώρα έναρξης 11.00 π.μ.
•Ορισμός Αρχαιρεσιών 31/3/19 από 10.00 π.μ. έως 18.00 μ.μ.
•Συνεδρίαση Δ.Σ. για έλεγχο νομιμότητας των αντιπροσώπων - 4/3/19 και ώρα 17.00 μ.μ., πρόταση προς συνέλευση για ρύθμιση οφειλών, παράδοση (σήμερα) όλων των αντιγράφων των πρακτικών αρχαιρεσιών στις παρατάξεις, ώστε να προετοιμαστούν για τον έλεγχο.
Σύμφωνα με συνοδευτικό της κείμενο, η ΔΑΣ / ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι τη Δευτέρα, «η ψευδεπίγραφη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου συγκάλεσε συνεδρίαση με θέμα την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων των σωματείων, αδιαφορώντας πλήρως για όλες τις προτάσεις νόμιμης επίλυσης της αντιπαράθεσης που υπάρχει σχετικά με το κύρος, την νομιμότητα του συνεδρίου και το δικαίωμα συμμετοχής των αντιπροσώπων σ’ αυτήν».
Σ’ αυτό το πλαίσιο, «με περίσσιο θράσος, ήρθαν στο ΔΣ οι πέντε και ανακοίνωσαν στους άλλους τέσσερις , ποια σωματεία και με πόσους αντιπροσώπους θα λάβει μέρος το καθένα στο συνέδριο, χωρίς να δώσουν κανένα δικαίωμα ελέγχου στα πρακτικά αρχαιρεσιών ούτε για ένα λεπτό».
Ως εκ τούτων, συνεχίζει η ΔΑΣ, η αποστολή εξωδίκου, χαρακτηρίζεται μία ύστατη προσπάθεια αντικατάστασης «των τριών παράνομων μέλη της σύνθεσης του ΔΣ που έχουν εκπέσει αυτοδίκαια από αντιπρόσωποι και μέλη της Διοίκησης».
Όπως, δε, σημειώνεται, «μέσα απ’ την πρόταση αυτή, τους καλέσαμε, αφού γίνει η νόμιμη αντικατάσταση (προφανώς, με τρία δικά τους αναπληρωματικά μέλη) να ορίσουμε νέες διαδικασίες νόμιμου συνεδρίου μέσα στα όρια της θητείας της απερχόμενης διοίκησης». Σύμφωνα με την ενημέρωση, η πρόταση υπερψηφίστηκε, 4-2, καθώς οι άλλοι τρεις που την καταψήφισαν (άρα, 4-5), «συμμετέχουν παράνομα».