Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βία κατά των γυναικών - εσύ τι κάνεις; οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κέρκυρα

Βία
19 Φεβρουαρίου 2019 / 14:46
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 12:00 στην Πλατεία Ανουντσιάτα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως θα πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας ή βιασμού κάποια στιγμή στη ζωή της. Αυτό ισούται με ένα δισεκατομμύριο γυναίκες και κορίτσια. Από το 2012 η ακτιβιστική δράση ενάντια σε αυτή την αθλιότητα ντύθηκε με μια χαρούμενη νότα: κάθε Φλεβάρη σε διάφορες πόλεις του κόσμου συναντιόμαστε και ενωνόμαστε για να αποδείξουμε πόσο μεγάλος αριθμός είναι τελικά αυτό το ένα δισεκατομμύριο. Γινόμαστε ορατές. Η επανάσταση ξεκινάει από το σώμα μας. Μέσω της κίνησης και του χορού σε δημόσια έκθεση απελευθερωνόμαστε από τις αναστολές μας και περνάμε το μήνυμα της αγάπης προς τον εαυτό μας, της αλληλεγγύης κατά της βίας, της πίστης ότι με την κατάλληλη εκπαίδευση η αλλαγή που θα σηματοδοτήσει την αξιοπρέπεια και το σεβασμό στις ανθρώπινες σχέσεις θα φανεί σύντομα στην κοινωνία μας.
Περισσότερες πληροφορίες για το κίνημα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.onebillionrising.org/

ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 12:00 στην Πλατεία Αννουντσιάτα θα παρουσιαστεί ο μονόλογος "Σταγόνα Λεπίδα" της ΤζωρτζίναςΤζήλιου ως σωματικό θέατρο από τη Σχολή Χορού Fuego Art Dance της Μαρίας Τράκα. Θα ακολουθήσουν τραγούδια από τη χορωδία των ΚΑΠΗ, Aρετή Μπαρτάκη, και από το συγκρότημα Mood (Αλκαίος Περούλης, Τάκης Πολίτης, Νίκος Σέλλας). Τέλος το flashmob "BreaktheChain", δηλαδή η χορογραφία του κινήματος. Την εκδήλωση θα προλογίσουν ομιλητές από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους του Δήμου Κέρκυρας και θα διανεμηθεί σχετικό πληροφοριακό και υποστηρικτικό υλικό.

Την Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 11:00 με σημείο συνάντησης το Πεντοφάναρο θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα του videoclip "BreaktheChain" με την απλή χορογραφία - σύμβολο του κινήματος σε σκηνοθεσία Μιχάλη Καπετανίδη. Θα είναι η μοναδική συμμετοχή της χώρας μας στο παγκόσμιο αυτό ακτιβιστικό κίνημα. Προηγουμένως θα γίνουν δωρεάν μαθήματα - πρόβες στη Σχολή Χορού Fuego Art Dance της Μαρίας Τράκα, αλλά και επί τόπου διδασκαλία των απλών βημάτων πριν από την κινηματογράφηση. Η ανοικτή πρόσκληση δεν αφορά επαγγελματίες χορευτές ή περφόρμερς αλλά το σύνολο του κοινού της πόλης μας που ασπάζεται τις αρχές του κινήματος και θέλει να δηλώσει την συμπαράστασή του με αυτό τον τρόπο. Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6937986224.
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.