Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

39 Σωματεία εγκρίθηκαν για τις εκλογικές αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου

Εργατικό Κέντρο
19 Φεβρουαρίου 2019 / 14:42
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 17:00, με πλήρη σύνθεση, το ειδικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ. Κέρκυρας, όπως προβλέπεται

από το Καταστατικό του, με μοναδικό θέμα την επικύρωση των σωματείων και των αντιπροσώπων που θα λάβουν μέρος στις εκλογικές αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της Εφορευτικής Επιτροπής (Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, 15:00 – 20:00) και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ (Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, 10:00 – 20:00).
Τα 39 σωματεία που υποβλήθηκαν σε έλεγχο εγκρίθηκαν άπαντα από την πλειοψηφούσα παράταξη του Δ/Σ (5 ψήφοι) ενώ τα τέσσερα μέλη της μειοψηφούσας παράταξης απείχαν από την ψηφοφορία. Επίσης, κατά την ίδια πλειοψηφία αποφασίστηκε ότι τα σωματεία πρέπει να είναι οικονομικά τακτοποιημένα τουλάχιστον μέχρι τις 31/12/2017, προκειμένου να μπορούν οι αντιπρόσωποί τους να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες.
Για μία ακόμη φορά όμως, η παράταξη της ΔΑΣ, η οποία εκπροσωπεί το ΠΑΜΕ – ΚΚΕ, δυναμιτίζει τις εκλογικές αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου, καταθέτοντας σωρεία ασφαλιστικών μέτρων αγωγών και εξωδίκων, προκειμένου να εμποδίσει καθόλα νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους σωματείων που δεν τελούν υπό τον κομματικό τους έλεγχο, να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα. Οι αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις που έχουν απορρίψει τα τελευταία χρόνια τις αβάσιμες καταγγελίες τους δε φαίνεται να τους επηρεάζουν στην προσπάθειά τους να καταλάβουν πάση θυσία το Εργατικό Κέντρο με κάθε αγιασμένο από το κομματικό τους λιβανιστήρι μέσο.
Σωματεία και αντιπρόσωποι που προέκυψαν μέσα από αδιάβλητες διαδικασίες, επικυρωμένες από δικαστικούς αντιπροσώπους και υποκείμενες στον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 θα συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες, ανεξαρτήτως των φαντασιώσεων των εκπροσώπων του κομματικού συνδικαλισμού.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.