Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι απαντά ο Δήμαρχος για τη χρήση του Δημοτικού Θεάτρου από τις Σχολές Χορού

Δημοτικό Θέατρο
18 Φεβρουαρίου 2019 / 13:26

«Ο Δήμος δεν αρνήθηκε την παραχώρησή του στις Σχολές Χορού για τις καθιερωμένες ετήσιες παραστάσεις τους»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά και την έγγραφη διαμαρτυρία τους και την απόφαση να απέχουν από τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις, εκπρόσωποι των σχολών χορού, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί, στο Μαράσλειο,τον Δήμαρχο Κέρκυρας για να συζητήσουν το θέμα του «αποκλεισμού τους», όπως λένε από  το Δημοτικό Θέατρο.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, αντικείμενο της συνάντησης ήταν θέματα ασφαλείας και λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου. Στη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των Σχολών  πρότειναν ομόφωνα την αναστολή λειτουργίας του έως ότου επιλυθούν τα προβλήματά του.

Ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες  στεγανοποίησης του δώματος, αποκατάστασης φθορών στο χώρο της σκηνής και  επισκευής  του συστήματος θέρμανσης, ενώ ολοκληρώθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες η μελέτη πυρασφάλειας που θα κατατεθεί για έγκριση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Να σημειώσουμε ότι το Δημοτικό Θέατρο ουδέποτε είχε άδεια λειτουργίας.
Να σημειώσουμε, επίσης, ότι - παρά  τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση που έχει το   Θέατρο – ο Δήμος δεν αρνήθηκε την παραχώρησή του στις Σχολές Χορού για τις καθιερωμένες ετήσιες παραστάσεις τους κατά το χρονικό διάστημα από 5/ 6 έως 23/6 και από 1/7 έως 18/7.

Με την ευκαιρία αυτή, διευκρινίζεται ότι το Δημοτικό Θέατρο δεν παραχωρείται επιλεκτικά σε «ημετέρους», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ. Μερόπη Υδραίου, αλλά με βάση τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων όπως κατατίθενται στην αρμόδια Διεύθυνση. Επιπλέον η Δημοτική Αρχή έχει ήδη προχωρήσει στη σύνταξη Κανονισμού Λειτουργίας του Θεάτρου που αναμένεται να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου