Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ημερίδα από το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Σκριπερού «Πράσινα σχολεία! Το πράσινο κλειδί για ένα καλύτερο περιβάλλον»

Γυμνάσιο με Λ.Τ. Σκριπερού
15 Φεβρουαρίου 2019 / 12:26
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Γυμνάσιο με Λ.Τ Σκριπερού πραγματοποιεί την Τετάρτη 20/02/19 και ώρα 09:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, ημερίδα που

συνδιοργανώνει  με την  ξενοδοχειακή μονάδα MAREBLUE BEACH RESORT με θέμα:
«Πράσινα σχολεία! Το πράσινο κλειδί για ένα καλύτερο περιβάλλον»
(“Green Schools, the green key to a better Environment”)
Η πολύ σημαντική αυτή δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα ERASMUS+, GREEN SCHOOLS for a sustainable future 2.0, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, μαζί με σχολεία άλλων 5 χωρών, εκπροσωπώντας την χώρα μας.
Στην ημερίδα, διευθυντικά στελέχη και υπεύθυνοι του ξενοδοχείου θα μιλήσουν για τις διαδικασίες και τις μεθόδους που εφαρμόζονται σε μία επιχείρηση ώστε η τελευταία να πιστοποιηθεί με το Green key (πράσινο κλειδί). Το Green Key είναι ένα οικολογικό σήμα ποιότητας για τουριστικές μονάδες. Οι ενδιαφερόμενοι τουριστικοί επιχειρηματίες οφείλουν να τηρούν ορισμένες απαιτήσεις οικολογικής χροιάς. Το Green Key δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, γνωστό ως FEE (Foundation for Environmental Education), μια διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση με αποστολή την περιβαλλοντική εκπαίδευση ανά τον κόσμο.
Διεθνής συντονιστής και διαχειριστής του Green Key είναι το FEE ενώ εθνικός συντονιστής του προγράμματος για την Ελλάδα είναι Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, μέλος της οποίας είναι και το σχολείο μας.
Την ημερίδα θα πλαισιώσει ενημέρωση των κατοίκων του χωριού  από μαθητές σχετικά με τις οικολογικές δράσεις του σχολείου μας   και θα πραγματοποιηθεί και καλλωπισμός στην στάση λεωφορείου όπου εξυπηρετεί τους μαθητές.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.