Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σήμερα Παρασκευή 15/2 στις 16:00 στον Ντόμο η κηδεία του Χρήστου (Τάκη) Ατσοπάρδη

Φιλαρμονική Ένωση Καποδίστριας
15 Φεβρουαρίου 2019 / 10:56
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την κηδεία ενός από τους Ιδρυτές της Φιλαρμονικής Ένωσης Καποδίστριας του

Τάκη Ατσοπάρδη, κλείνει σήμερα ένα μεγάλο  κεφάλαιο της μουσικής της Κέρκυρας.
Ο Χρήστος (Τάκης) Ατσοπάρδης  γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1933. Το πρώτο παιδί από τα οκτώ της οικογένειας. Οι ανάγκες της οικογένειας και δύσκολη, φτωχοί εποχή τον υποχρέωσαν από την ηλικία των οκτώ ετών να εργαστεί μαζί με τον πατέρα του στο εργαστήριο τόρνου. Παράλληλα με τη δουλειά και την αγάπη του για τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την κωπηλασία όπου για χρόνια υπήρξε αθλητής, πρωταθλητής και προπονητής στον ναυτικό όμιλο Κέρκυρας (ΝΑΟΚ). Βρήκε μία μεγαλύτερη αγάπη τη μουσική. Επί σειρά ετών υπηρέτησε την φιλαρμονική εταιρία Κέρκυρας σαν μουσικός (Tuba), πρώτος ραβδούχος,  Δάσκαλος και υπαρχιμουσικός. Το 1979 υπήρξε πρωτεργάτης της διάσπασης που έγινε στη φιλαρμονική εταιρία Κέρκυρας.
Με τελικό αποτέλεσμα την δημιουργία της φιλαρμονικής ένωσης Κέρκυρας ο Καποδίστριας. Στον Καποδίστρια με μεγάλη αγάπη υπηρέτησε σαν μουσικός, πρώτος ραβδούχος, δάσκαλος και υπαρχιμουσικός.
Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 14, Φεβρουαρίου 2019 έχοντας ζήσει μια γεμάτη κι ευτυχισμένη ζωή με τη σύζυγό του ειρήνη τα παιδιά του και τα εγγόνια του.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.