Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Άρτα το σχολικό σκακιστικό πρωτάθλημα Δυτ. Ελλάδος

σκάκι
14 Φεβρουαρίου 2019 / 18:27

Γράφει ο Μάνος Ναθαναήλ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από τρεις συνεχόμενες χρονιές διοργάνωσης στο νησί μας,  η Τ.Ε.Σ.Σ.ΗΠ.Ι.Ν.(Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Ηπείρου-Ιονίων Νήσων) ανέθεσε φέτος τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος Μαθητών-Μαθητριών Δ. Ελλάδας, στο σκακιστικό σωματείο  Πύρρος Άρτας. Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Μάρτη στο 8ο Δημοτικό Σχολείο της Άρτας. Πρόκειται για τη μαζικότερη σκακιστική διοργάνωση όλων των κατηγοριών στην περιοχή μας και μια από τις μαζικότερες στην Ελλάδα: πέρσι αγωνίστηκαν συνολικά 412 μαθητές σχολείων Α΄βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης από Κέρκυρα, Παξούς, Γιάννινα, Πρέβεζα,  Άρτα, Λευκάδα, Παραμυθιά, Φιλιππιάδα και άλλες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

Ο Σύνδεσμος παικτών Ζατρικίου Κερκύρας θα διοργανώσει εκδρομή με πούλμαν για την Άρτα, οι λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες στους ενδιαφερόμενους. Στην περσινή διοργάνωση οι Κερκυραίοι και Παξινοί μαθητές είχαν σαρώσει κατακτώντας τη μερίδα του λέοντος από τα Κύπελλα, τα μετάλλια και τις προκρίσεις για τον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα κατέκτησαν 100 από τα 105 συνολικά μετάλλια που έδινε το Πρωτάθλημα και 11 από τα 13 Κύπελλα!

Ανάλογα αναμένεται να είναι και τα αποτελέσματα της φετινής διοργάνωσης που θα δώσει προκρίσεις (77 θέσεις ατομικού και 6 ομαδικού) για την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Στο Ατομικό Πρωτάθλημα μπορούν να πάρουν μέρος όσοι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιθυμούν, ενώ στο ομαδικό πρέπει όποιο σχολείο επιθυμεί να συμμετάσχει να δημιουργήσει τετραμελή ομάδα στην οποία συμμετέχει υποχρεωτικά τουλάχιστον ένα κορίτσι. Το παρόν εκεί αναμένεται να δώσουν στα ατομικά Πρωταθλήματα που γίνονται κατά τάξεις οι 1200 καλύτεροι νεαροί σκακιστές από όλη τη χώρα και περιμένουμε ότι όπως και πέρσι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Κέρκυρας και των Παξών θα διακριθούν.