Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στους 14 οι νεκροί από την ανατροπή λεωφορείου στα Σκόπια

ανατροπή λεωφορείου
14 Φεβρουαρίου 2019 / 10:33

Διήμερο εθνικό πένθος στη χώρα τη 14η και 15η Φεβρουαρίου

ΣΚΟΠΙΑ. Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 50 επιβάτες ανατράπηκε το απόγευμα της Τετάρτης δέκα χιλιόμετρα έξω από τα Σκόπια.  Ο αριθμός των νεκρών έχει ήδη φθάσει στους 14.

Από τους περίπου 30 τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία των Σκοπίων, τουλάχιστον έξι δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

Το υπουργικό συμβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας, που συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ, κήρυξε διήμερο εθνικό πένθος στην χώρα τη 14η και 15η Φεβρουαρίου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το δυστύχημα. «Δύσκολη νύχτα, γεμάτη τεράστιο πόνο και θλίψη. Δεν έχω λόγια που θα μπορούσαν να απαλύνουν τον πόνο των οικογενειών που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα απόψε σε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα» ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.

Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 50 επιβάτες ανατράπηκε το απόγευμα της Τετάρτης δέκα χιλιόμετρα έξω από τα Σκόπια. Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από τα Σκόπια με προορισμό την πόλη Γκόστιβαρ. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: ΑΜΠΕ