Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την εργολαβία-μαμούθ των 2 εκ. ευρώ

Λαϊκή Συσπείρωση
14 Φεβρουαρίου 2019 / 06:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την σύμπλευση των παρατάξεων της ΝΔ με τη δημοτική πλειοψηφία, για την εργολαβία αποκομιδής των σκουπιδιών ύψους 2 εκ. ευρώ, καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Η πρόταση της πλειοψηφίας θα ήταν αδύνατο να περάσει με τις ψήφους της φυλλοροούσας παράταξης, αν δεν προσέτρεχαν σε βοήθεια οι παρατάξεις της ΝΔ  και όλοι μαζί ψήφισαν να δοθεί το τεράστιο αυτό ποσό  στους ιδιώτες, χρήματα, που θα βγουν από την τσέπη του Κερκυραίου δημότη» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η "Λαϊκή Συσπείρωση".

Η ανακοίνωση

Οι Κερκυραίοι Δημότες έχουν συνηθίσει τις συχνές και πολλές φορές έντονες «αντιπαραθέσεις» μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων που πρόσκεινται στη ΝΔ  και της παράταξης της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η κυρία Υδραίου μάλιστα έφθασε στο ανεπίτρεπτο σημείο,για ενίσχυση της επιχειρηματολογίας της κατά του Δημάρχου, να χρησιμοποιεί και το παράδειγμα του κομουνιστή Δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη.

Όλες αυτές οι «αντιπαραθέσεις», όμως, αφορούν τα δευτερεύοντα και, ουσιαστικά, γίνονται για το θεαθήναι και για να μας αποδείξουν πως ανάμεσα τους, δήθεν, υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Οι διαχωριστικές αυτές γραμμές, όμως,  αποδεικνύονται κάλπικες και ουσιαστικά ανύπαρκτες για πρωτεύοντα προβλήματα , όπως είναι η ανάθεση σε ιδιώτες της αποκομιδής των απορριμμάτων. Τότε όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΠΑΣΟΚοι και Νεοδημοκράτες – με επίσημο χρίσμα ή μη--  ξεχνούν τις διαχωριστικές γραμμές και ψηφίζουν ομόφωνα να δίδονται τεράστια ποσά σε ιδιώτες.

Αυτό ακριβώς επαναλήφθηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11/02/2019. Η πρόταση της  παράταξης της πλειοψηφίας για ανάθεση σε ιδιώτες της αποκομιδής των σκουπιδιών με το ποσό των 2.000.000 ευρώ  ήταν αδύνατο να περάσει αφού χρειαζόταν 25,τουλάχιστον ψήφους. Ψήφους που η φυλλοροούσα παράταξη της πλειοψηφίας ήταν αδύνατο να συγκεντρώσει. Και τότε ως εκ θαύματος σωριάστηκαν σαν χάρτινοι πύργοι οι διαχωριστικές γραμμές και οι παρατάξεις της ΝΔ προσέτρεξαν σε βοήθεια και όλοι μαζί, πάντοτε για «το καλό της Κέρκυρας μας», ψήφισαν να δοθεί το τεράστιο αυτό ποσό  στους ιδιώτες. Χρήματα, βέβαια, που θα βγουν από την τσέπη του Κερκυραίου δημότη και που όπως η πικρή πείρα έχει, μέχρι σήμερα, δείξει ουδόλως θα βελτιώσει και την δραματική κατάσταση που αφορά τα σκουπίδια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους Κερκυραίους δημότες να μη ξεγελιούνται από ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές και ψεύτικα διλλήματα που, όταν όμως το κεφάλαιο το απαιτεί, καταρρέουν. Οι Κερκυραίοι Δημότες και κύρια τα εργατικά λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτε να κερδίσουν από παρατάξεις και κόμματα που στηρίζουν με νύχια και με δόντια  τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων. Τους καλούμε στις επερχόμενες εκλογές να ενισχύσουν σημαντικά τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ. Ψηφοδέλτια που  αποτελούν εγγύηση για την συνεπή υποστήριξη των λαϊκών συμφερόντων.               
ΚΕΡΚΥΡΑ 13/02/2019
 
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΣΥ