Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το μήνυμα του καινοτόμου Δημάρχου Τρικάλων στην πίτα της Μερόπης Υδραίου (video-photos)

Μερόπη Υδραίου
13 Φεβρουαρίου 2019 / 18:01

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πίτα της έκοψε η παράταξη της υποψ. δημάρχου Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, «Κερκυραίων Δήμος»,

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Corfu Palace. Εκτός από τις τοποθετήσεις και τις ευχές των μελών της παράταξης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δούν μέσω βίντεο τον Δημήτρη Παπαστεργίου, Δήμαρχο Τρικάλων, της πιο smart ελληνικής πόλης, στο σύντομο μήνυμα-χαιρετισμό του.

 


Η Μερόπη Υδραίου στην ομιλία της τόνισε ότι ‘’ η παράταξη ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ αγκαλιάζει όλη την Κέρκυρα. Εμείς δεν κάνουμε αποκλεισμούς, δεν διχάζουμε τους πολίτες. Απλώνουμε το χέρι μας σε όλους, συνομιλούμε με όλους τους πολίτες της Κέρκυρας.
Ότι και αν ψηφίζουν, ότι και αν ψήφιζαν στο παρελθόν.
Γιατί είναι καιρός σε αυτό το νησί να τραβήξουμε μια κόκκινη γραμμή με το παρελθόν.’’
Η υποψήφια Δήμαρχος ,ουσιαστικά περιέγραψε πως θα διοικήσει το Δήμο την επόμενη μέρα, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένη πρόταση.
‘’Ερχόμαστε για να ανατρέψουμε το σημερινό χρεοκοπημένο και αποτυχημένο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου, να βάλουμε τέλος στο Δήμο γραφειοκράτη, στο Δήμο που δεν προσφέρει υπηρεσίες στον πολίτη, στο Δήμο των συναλλαγών, της αδιαφάνειας και των κλειστών θυρών.
Θα χτίσουμε το Δήμο από την αρχή.
Με εμάς δημοτική αρχή, ο Δήμος της Κέρκυρας θα επιστρέψει στον πολίτη.’’ τόνισε η κ. Υδραίου.
Παρουσίασε το σχέδιο της για το Νέο Δήμο των πολιτών που στηρίζεται σε 6 άξονες:
1ος άξονας: Ο Δήμος Κερκυραίων των νέων τεχνολογιών.
Μέσα στους πρώτους 6 μήνες, ο πολίτης θα μπορεί να υποβάλλει αίτηση μέσα από το διαδίκτυο ή και τηλεφωνικά στο Δήμο για τη χορήγηση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων. Έξυπνα, γρήγορα και αποτελεσματικά ο δημότης θα εξυπηρετείται από το σπίτι του ή τη δουλειά του χωρίς να χρειάζεται να έρθει στις υπηρεσίες του Δήμου.
Ο δημότης και ο επαγγελματίας θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά όλες τις πληρωμές και τις οικονομικές συναλλαγές τους με το Δήμο.
2ος άξονας: Ο Δήμος Κερκυραίων που θα λειτουργεί με ένα νέο διοικητικό μοντέλο, ευέλικτο και αποτελεσματικό.
Χτίζουμε το Δήμο από την αρχή με ένα, νέο και σύγχρονο οργανόγραμμα που θα στηρίζεται σε τρεις αρχές: ευελιξία, αποτελεσματικότητα και αξιολόγηση. Τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων, με Δήμαρχο τη Μερόπη Υδραίου θα αποκτήσουν αρμοδιότητες αλλά και πόρους για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και να υλοποιούν μικρά τοπικά έργα. Την πρώτη ημέρα που θα αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου η Μερόπη Υδραίου θα υπογράψει την εκχώρηση των πρώτων αρμοδιοτήτων στις Τοπικές Κοινότητες και στους χωρικούς Αντιδημάρχους και στον πρώτο προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί θα κατανεμηθούν πόροι σε κάθε κοινότητα.
3ος άξονας: Ο Δήμος Κερκυραίων της Δημοκρατίας.
Ο Νέος Δήμος θα είναι ο Δήμος της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της συμμετοχής των πολιτών. Με νέους θεσμούς διαβούλευσης και δημοσίου ελέγχου, με θεσμούς άμεσης δημοκρατίας, όπως:
α) Επιτροπή Διαβούλευσης με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών. Όλα τα κρίσιμα ζητήματα θα περνούν πρώτα από την Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία αν και προβλέπεται από τον Νόμο για τον ενιαίο Δήμο, δεν τη συνέστησε και δεν τη λειτούργησε καμία δημοτική αρχή έως σήμερα. 
β) Καθιερώνεται η Ώρα του Δημότη. Μια φορά το μήνα οι δημότες, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θα απευθύνουν ερωτήματα στη Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, οι οποίοι θα πρέπει να απαντούν.
γ) Δημιουργούμε Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των παρατάξεων και των φορέων. Θα υπάρχει έλεγχος για τα έσοδα και τις δαπάνες του Δήμου. Ο πολίτης θα ξέρει που πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ.
4ος άξονας: Ο Δήμος Κερκυραίων που στηρίζει την επιχειρηματικότητα και τους επαγγελματίες του νησιού.
Ο Δήμος μπαίνει μπροστά στη μεγάλη προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, θα στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά τους επαγγελματίες με:
α) Νέο Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης με στόχο την προβολή του νησιού ως τουριστικού προορισμού, με τη συμμετοχή όλων των φορέων αλλά και των επιχειρηματιών του τουρισμού, με ευέλικτο σχήμα και με τεχνοκράτες του τουρισμού με εξειδίκευση και πείρα στο τουριστικό γίγνεσθαι.
β) Επανακοστολόγηση τελών και υπηρεσιών στο Νέο Δήμο με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη. Δημιουργούνται νέες κατηγορίες υπολογισμού τελών, ανάλογα με τη χρήση κατοικία, μικρομεσαία επιχείρηση και μεγάλοι επαγγελματικοί χώροι, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι  ανισότητες.
γ) Γραφείο Στήριξης της επιχειρηματικότητας που θα παρέχει ενημέρωση για χρηματοδοτικά προγράμματα και στήριξη των νέων επιχειρηματιών. Κάθε  νέος ή νέα επιχειρηματίας μέχρι 35 ετών, θα πληρώνει μειωμένα τέλη κατά 50% τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της επιχείρησης και κατά 30% για το δεύτερο και τον τρίτο χρόνο. Το γραφείο αυτό θα λειτουργεί σε συνεργασία με την ΑΝΙΩΝ Α.Ε.(Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων) η οποία υπολειτουργεί και φυσικά με τα Επιμελητήρια.
5ος άξονας: Ο Δήμος Κερκυραίων επενδύει στην ποιότητα ζωής και στις αστικές αναπλάσεις.
Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κέρκυρας θα περιλαμβάνει τρεις διαδρομές: α) τον εμπορικό περίπατος β) τον αρχαιολογικό και πολιτιστικό περίπατο γ) τον περίπατο της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης.
Για όλες τις διαδρομές θα υπάρχει ειδική χρωματική και αισθητική σήμανση που θα καθοδηγεί τον επισκέπτη. Μικρά έργα που μπορούν να γίνουν με ίδιους πόρους του Δήμου, δηλαδή, έργα που μπορεί να γίνουν γρήγορα. Με μια νέα συγκοινωνιακή μελέτη και κυκλοφοριακές αλλαγές για να γίνει πιο όμορφη και περισσότερο ανθρώπινη η Κέρκυρα και με τη δημιουργία δύο περιφερειακών πάρκινγκ.
Έξυπνη και Ψηφιακή Κέρκυρα, με σύστημα έξυπνου φωτισμού, ηλεκτρονική πληροφορία για μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος, παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (free wifi),συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε πεζόδρομους (βυθιζόμενα κολωνάκια).
6ος άξονας: Ο Δήμος Κερκυραίων της κοινωνικής ευαισθησίας και της αλληλεγγύης
Η Κέρκυρα θα αποκτήσει δημοτικό ιατρείο μέσα στον πρώτο χρόνο που θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους δημότες και προγράμματα προληπτικής ιατρικής σε σχολεία και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Δημιουργούμε Σχολή Γονέων αλλά και Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τη γυναίκα και την οικογένεια που θα στελεχωθεί από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό αλλά και Τράπεζα Ρούχων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη και άλλους φορείς και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Αναβαθμίζουμε το κοινωνικό παντοπωλείο ,τα ΚΑΠΗ και στηρίζουμε το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι.
Η κ. Υδραίου έκλεισε την ομιλία της λέγοντας:
‘’ Η φωνή της Κέρκυρας θα ακούγεται καθαρή και δυνατή. Όποιος και αν είναι στην κυβέρνηση, ο Δήμος της Κέρκυρας με Δήμαρχο τη Μερόπη Υδραίου θα απαιτεί και θα διεκδικεί σεβασμό για τους πολίτες αυτού του Δήμου. Έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα.
Έχουμε θέληση, εμπειρία, αποφασιστικότητα, όρεξη για δουλειά και δημιουργία.
Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το Δήμο με τη δική σας εντολή.  Μια καθαρή και δυνατή εντολή.
Για να κάνουμε όλοι μαζί μια Νέα Αρχή για την Κέρκυρα, για την Κέρκυρα με την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της, για τον ευλογημένο τόπο μας που πρέπει να λάμψει και πάλι για όλους εμάς και για την επόμενη γενιά’’

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ