Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δουλεύουν τα νταμάρια στου Τρουμπέτα ώστε να αποκατασταθούν αλλά...

νταμάρια
13 Φεβρουαρίου 2019 / 15:49
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέχρι τέλους Φεβρουαρίου, η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας θα έχει ολοκληρώσει τους νέους λατομικούς χάρτες, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Σ. Τσούκα. Έτσι ελπίζεται να μπει μια τάξη σ΄ αυτό περιβαλλοντικό θέμα που έχει επανειλημμένα απασχολήσει τις τοπικές Αρχές, τις τοπικές κοινωνίες ενώ βεβαίως επηρεάζει και τα έργα που κατασκευάζονται στο νησί.

Στο μεταξύ εξακολουθεί η λειτουργία λατομείων δυο τουλάχιστον επιχειρηματιών στην περιοχή του Τρουμπέτα. Πρόκειται για εγκαταστάσεις που, σύμφωνα με τον Σ. Τσούκα, τις έκλεισε η Περιφέρεια και τις άνοιξε με απόφασή της η Αποκεντρωμένη. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα λειτουργούν με προσωρινή άδεια, προκειμένου να αποκατασταθεί το ανάγλυφο του τοπίου, όπως η υποβληθείσα μελέτη αποκατάστασης προβλέπει. Σύμφωνα όμως με τον αντιπεριφερειάρχη, τόσο κατά την περίοδο της προηγούμενης τριετούς αδειοδότησης όσο και σ' αυτήν της αποκατάστασης, η εταιρεία δεν καταθέτει, όπως θα όφειλε, εξάμηνες αναφορές προοόδου των εργασιών, αφήνοντας την εποπτεία του έργου αποκατάστασης στο σκοτάδι.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.