Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η κούραση του ταξιδιού επηρέασε τον Φαίακα

Μπάσκετ
12 Φεβρουαρίου 2019 / 16:09
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα δεν αποτελούν εξαίρεση για τον Φαίακα, που δίνει τη μάχη για παραμονή στη Β΄ Εθνική.

Οι προσπάθεια της διοίκησης για να μπορέσει να επιβιώσει οικονομικά η ομάδα, είναι μεγάλη, καθώς τα χρήματα που δίνονται για την ομάδα δεν είναι αρκετά ώστε όλα να κυλούν «ρολόι».
Ο αντίκτυπος φαίνεται στην αναγκαστική μετακίνηση της ομάδας αυθημερόν για να παίξει έναν εκτός έδρας αγώνα. Όλα τα παιχνίδια είναι βέβαια στη Βόρεια Ελλάδα και η Εγνατία βοηθάει, αλλά όχι πάντα. Πχ, στο παιχνίδι της Κυριακής ο Φαίακας πήγε στον Βόλο, κάνοντας ένα πολύωρο ταξίδι που κούρασε τους παίκτες. Αναγκαίο κακό, αφού το να πάει από την προηγούμενη και να καταλύσει σε ξενοδοχείο, κάτι που σημαίνει αρκετά έξοδα.
Αυτό φάνηκε καθαρά στον αγώνα της Κυριακής, όπου η ομάδα προηγήθηκε 33-42 και στο τέλος έχασε 73-65, έχοντας στο δεύτερο ημίχρονο ένα επί μέρους σκορ 40-23. Μπορεί να βελτίωσαν οι γηπεδούχοι την επίθεσή τους και να «έσφιξαν» στην άμυνα, αλλά βλέποντας κανείς το παιχνίδι διαπιστώνει ότι ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο κρίθηκε το ματς, με τους παίκτες του Φαίακα να μην έχουν ζωντάνια, να είναι κουρασμένοι, κάτι που επηρέασε και αμυντικά και επιθετικά. Με βάση όσα είδαμε, μέτρησε πολύ η κούραση του ταξιδιού.
Η ομάδα έχει δυνατότητες, μπορεί να μείνει στην κατηγορία, χρειάζεται όμως την ηθική και υλική στήριξη όλων, αφού είναι κρίμα να χαθεί όλη η χρονιά και θα είναι μεγάλο πισωγύρισμα να πέσει κατηγορία, γυρνώντας πάλι στα πέτρινα χρόνια.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια