Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έμεινε πίσω αλλά έχει δρόμο το πρωτάθλημα

ΑΟΚ Κέρκυρα
12 Φεβρουαρίου 2019 / 15:54
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι δυο συνεχόμενες ήττες από Παναχαϊκή και Απόλλωνα Λάρισας άφησαν πίσω τον ΑΟΚΚ και ο προβληματισμός μεγάλωσε.

 Ήδη η πρώτη θέση μοιάζει με μακρινό όνειρο και θαύματα δε γίνονται κάθε μέρα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι θα πρέπει να παλέψει για τη δεύτερη θέση, έτσι ώστε αν δε γίνει αναδιάρθρωση να ανέβει απευθείας στη Superleague, ή αν θα γίνει να διεκδικήσει την άνοδο μέσω μπαράζ.  Και στις δυο περιπτώσεις θα πρέπει να παίξει καλύτερα, πιο δυνατά, πιο μαχητικά, να δείξει πάθος και να ματώσουν οι παίκτες τη φανέλα στο γήπεδο, πράγματα που έχουμε δει ελάχιστα εφέτος.
Όλοι ελπίζουν η αλλαγή προπονητή να φέρει όλες αυτές τις αλλαγές, δεδομένου ότι οι ομάδες του Νίκου Αναστόπουλου έχουν πάθος και μαχητικότητα στον αγωνιστικό χώρο. Από κει και πέρα, χρειάζεται και καθαρό μυαλό.
Υπάρχουν ακόμη 14 αγωνιστικές για να τελειώσει το πρωτάθλημα και τα πράγματα δυσκόλεψαν, αφού οι διεκδικητές της δεύτερης θέσης, έγιναν περισσότεροι και η μάχη δε θα δοθεί μόνο με τον Απόλλωνα Λάρισας. Ήδη και ο Πλατανιάς και η Παναχαϊκή που απέχουν 5 βαθμούς από τη 2η θέση και τέσσερις από τον ΑΟΚΚ είναι μέσα στο παιχνίδι και θα δοθεί μάχη στη συνέχεια.
Η ομάδα έχει ισορροπημένο πρόγραμμα με εφτά παιχνίδια εντός και ισάριθμα εκτός και όλα εξαρτώνται από τη δική της απόδοση. Ως το τέλος του πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσει εκτός τους Ηρακλή, ΑΕ Καραϊσκάκη, Δόξα Δράμας, Κισσαμικό, Τρίκαλα, Πλατανιά και Αιγινιακό, ενώ εντός έδρας θα παίξει με Αήττητο, Απόλλωνα Πόντου, Εργοτέλη, Βόλο, Ηρόδοτο, Σπάρτη και Παναχαϊκή.
Μετά τον αγλωνα με τον Απόλλωνα Λάρισας είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Γιάννη Μπελά, του προπονητή του Απόλλωνα ο οποίος έπαιξε με την Κέρκυρα παλιότερα στη Β΄ εθνική. Μεταξύ άλλων είπε ότι η 2η θέση θα κριθεί στο τέλος, ενώ ήξερε τον τρόπο παιχνιδιού της Κέρκυρας και θεώρησε ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη. Δεν παρέλειψε βέβαια να θεωρήσει ότι για καλή του τύχη, σε αυτό το παιχνίδι δεν ήταν ο Νίκος Αναστόπουλος στον πάγκο.
Από την πλευρά του ΑΟΚΚ ο Π. Στοΐλας, που έκανε χρέη υπηρεσιακού προπονητή, αφού είπε ότι τα παιδιά έβγαλαν ψυχή μετά και την αποβολή του Σπίνουλα, τόνισε ότι η ήττα με την Παναχαϊκή πήγε πίσω την ομάδα, περίμενε αντίδραση με τον Απόλλωνα και μετά το σοκ της αλλαγής προπονητή, όμως δεν ήρθε θετικό αποτέλεσμα που θα βοηθούσε να δούμε το μέλλον καλύτερα.
Φέτος έχουμε ένα μέτριο πρωτάθλημα και όλοι ξέρουν ότι αν χαθεί η ευκαιρία της ανόδου, οι επόμενες χρονιές θα είναι πολύ δύσκολες και το μέλλον ακόμη δυσκολότερο. Ίσως ο Ν. Αναστόπουλος να ξαναφέρει την άνοιξη και η ομάδα να κερδίσει μαζί του την άνοδο όπως την περίοδο 2003 - 2004.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια