Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαογραφικό Μουσείο θα αποκτήσουν οι Αυλιώτες Κέρκυρας

Αυλιώτες
12 Φεβρουαρίου 2019 / 12:26

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, είχε τη Δευτέρα, το δ.σ της Εταιρείας Λαογραφίας Ανθρωπολογίας και Ιστορίας Αυλιωτών Κέρκυρας.

Τα μέλη του προεδρείου ζήτησαν τη συνδρομή της ΠΙΝ, προκειμένου να διαμορφωθεί σε αίθουσα λαογραφικού μουσείου  και αντικειμένων ιστορικής και λαογραφικής  Αυλιωτών  το πρώην κτήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αυλιωτών, κατασκευής 19ου αιώνα.

Όπως επισήμαναν, το υπάρχον κτήριο λειτούργησε από τις αρχές του 20ου αιώνα και μέχρι το 1972 σαν ελαιοτριβείο της εποχής, ενώ από το 1972 μέχρι σήμερα σαν αποθηκευτικός χώρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αυλιωτών. Ωστόσο το κτήριο, που αποτελείται από μια αίθουσα 130 τ.μ., έχει αρκετές επισκευαστικές ανάγκες, προκειμένου να καταστεί κατάλληλο για μουσειακή χρήση.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι είναι ήδη ενημερωμένος για το θέμα επισημαίνοντας ότι το προσεχές διάστημα η Τεχνική Υπηρεσία της ΠΙΝ θα προχωρήσει σε αυτοψία του χώρου για την εκτίμηση του κόστους των εργασιών, ώστε στη συνέχεια να συναφθεί και η προγραμματική σύμβαση για τη χρηματοδότηση και την κατασκευή του έργου.

Τέλος, το προεδρείο έθεσε υπ’ όψιν του Περιφερειάρχη την καταλογογράφηση της Βιβλιοθήκης των Αυλιωτών ζητώντας τη στήριξη της ΠΙΝ για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων βιβλιογραφικών εγγραφών.