Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φ. Βάκη: Η αύξηση των ναύλων να καλυφθεί από το Μεταφορικό Ισοδύναμο

λιμενικά τέλη
12 Φεβρουαρίου 2019 / 06:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, είχαμε λάβει δεσμεύσεις σχετικά με την αναστολή του συγκεκριμένου μέτρου», υπενθυμίζει η Φωτεινή Βάκη, βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αδικαιολόγητη αύξηση των ναύλων μεταξύ Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας σε μια περίοδο που η κερκυραϊκή κοινωνία πασχίζει να ορθοποδήσει, μόνο ανασταλτικά μπορεί να λειτουργήσει για τις τοπικές οικονομίες.
Λαμβάνοντας υπόψη την επίσημη τοποθέτηση του ΟΛΚΕ, σύμφωνα με την οποία δεν έχει λάβει χώρα οποιαδήποτε αύξηση λιμενικών τελών από το 2011, εκτιμούμε πως και για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μπορούν να εξευρεθούν λύσεις που αφενός, να διασφαλίζουν την οικονομική του βιωσιμότητα αφετέρου, να κατοχυρώνονται τα συμφέροντα των κατοίκων των Ιονίων νήσων, των τοπικών επιχειρήσεων και του τουρισμού.
Σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, είχαμε λάβει δεσμεύσεις σχετικά με την αναστολή του συγκεκριμένου μέτρου. Επίσης, είχε τονιστεί, πως με σκοπό να ξεπεραστούν πιθανές οικονομικές αδυναμίες του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα τεχνικά μέσα που διαθέτει ο συγκεκριμένος οργανισμός για τον έλεγχο των εισιτηρίων εξωτερικού.
Η όποια επιβάρυνση που τυχόν προκύψει θα πρέπει να καλυφθεί καθ’ ολοκληρία από το μεταφορικό ισοδύναμο το οποίο θεσπίστηκε για να ελαφρύνει το μεταφορικό κόστος των νησιωτών και σε σχέση με το επιβατικό κοινό και σε σχέση με τα εμπορεύματα».