Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από το περιφερειακό στον εισαγγελέα, ένα τσιγάρο δρόμος!

τοπικές εκλογές
11 Φεβρουαρίου 2019 / 16:46
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Μομφές, μηνύσεις, καταγγελίες στο περιφερειακό συμβούλιο. Δίνουν και παίρνουν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση κι ακόμα δεν ξεκίνησε τυπικά η προεκλογική περίοδος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο πρόεδρος της Επτανησιακής Αναγέννησης, Γ. Καλούδης δίνει συνέχεια στην κόντρα του με το Κανάλι υπαινισσόμενος την εμπλοκή εμμέσως, πολιτικών του αντιπάλων στις δημοτικές εκλογές, με τη μετοχική του σύνθεση. Μάλιστα τα όσα συνέλεξε από το ΓΕΜΗ, συγκρίνοντας πρόσωπα και πράγματα σε δημοσιεύματα ιταλικών και βρετανικών εφημερίδων, που σύμφωνα με την έρευνά του σχετίζονται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Καναλιού, προσδίδουν στα λεγόμενά του ένα εξωτικό χρώμα. Όλα αυτά έχουν ως αποδέκτη το Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, επισυνάπτοντας και το πρόσφατο, σχετικό ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου, με το οποίο ζητείται από το ΕΣΡ να παρέμβει.
Σε ανάλογο μήκος κύματος, κατά την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το Σάββατο, ο περιφερειάρχης αφού επέκρινε ειρωνικά την δημοσιογράφο του Καναλιού, δέχτηκε τη φραστική επίθεση του επικεφαλής της παράταξης Επτανησίων θέληση, Χρ. Άνθη, με υπαινιγμούς για καθαρά και μη καθαρά χέρια, εις επήκοον όλων. Είχε προηγηθεί η επίπληξη του Χρ. Άνθη από τον Θ. Γαλιατσάτο για την πολιτική του δραστηριότητα σε σχέση με το υπηρεσιακό του πόστο στη Δ/νση Εκπαίδευσης!
Όπως ήταν αναμενόμενο όλα αυτά κατέληξαν σε μηνυτήριες αναφορές και αγωγές έναντι αλλήλων, συμπληρώνοντας κατά περίπτωση και πρόσωπο, το αναμενόμενο παλμαρέ των δικαστικών εκκαθαρίσεων των εγκλήσεων για συκοφαντική δυσφήμιση, προσβολή, ψευδή καταμήνυση κλπ, κλπ.
Μάλιστα στη μήνυση του περιφερειάρχη κατά του προέδρου του Κερκυραϊκού Καναλιού, Δ. Μάμαλου, ο Θ. Γαλιατσάτος ζήτησε, όπως ο Δ. Μάμαλος λέει, την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας με αφορμή τα όσα σχετικά γράφτηκαν στην ιστοσελίδα του Καναλιού, με αποτέλεσμα κατά τον ίδιο να τον αναζητάει το Σαββατοκύριακο το περιπολικό, στο χωριό του!
Παραλλήλως διασπείρονται φήμες για συνεργασίες κομματικών παραγόντων, ενδεχομένως υποψηφίων σε περιφερειακό αλλά και τοπικό επίπεδο, και τηλεοπτικών παραγόντων σε συνδυασμούς επιδιώξεων σε όλα τα επίπεδα των προσεχών αναμετρήσεων.
Άλλες φήμες αναφέρονται δήθεν στην εγκατάλειψη επικεφαλής συνδυασμού και την αντικατάσταση από άλλο στέλεχος προερχόμενο από την εγχώρια πολιτική σκηνή. Το enimerosi.com ξαμολύθηκε πίσω από την σπερμολογία χωρίς να κάνει σοδειά στο τέλος της μέρας, γι' αυτό άλλωστε είναι τόσο ελλειπτικός ο τρόπος της γραφής ώστε να μην συντελέσει στην αναπαραγωγή της φημολογίας. Το ρεπορτάζ απλώς καταγράφει την τοξικότητα της αντιπαράθεσης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.