Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θοδωρής Ρέλλος και Γιάννης Αναστασάκης στο Πολύτεχνο

Θοδωρής Ρέλλος
11 Φεβρουαρίου 2019 / 13:56
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι μουσικοί Θοδωρής Ρέλλος (βαρύτονο σαξόφωνο, φλάουτο, φωνή) και Γιάννης Αναστασάκης (ηλ. κιθάρα, κλ. κιθάρα, effects, live sampling, analog synth bass) παρουσιάζουν την

πρώτη τους κοινή δισκογραφική δουλειά με τίτλο “HORSELOVERFAT”* η οποία κυκλοφορεί σε CD και limited-edition λευκό βινύλιο.
Το υλικό και οι συνθέσεις του δίσκου δημιουργήθηκαν από τις ζωντανές εμφανίσεις των δύο μουσικών τα τελευταία 5 χρόνια, τους αυτοσχεδιασμούς και τους πειραματισμούς τους, μέσα από την επεξεργασία των φυσικών ήχων των οργάνων και κειμένων βασισμένων σε διηγήματα του γνωστού αμερικανού συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Philip K. Dick. 
Λίγα λόγια
Ο Θοδωρής Ρέλλος είναι ένας από τους μουσικούς που καθόρισαν (και καθορίζουν) τον ήχο της ελληνικής τζαζ, τα τελευταία 30 χρόνια. Μέσα αλλά και έξω από τους Mode Plagal, ο ήχος του Θοδωρή Ρέλλου είναι συνυφασμένος με μερικές από τις πιο δημιουργικές στιγμές της σύγχρονης «ζωντανής» τζαζ αλλά και πειραματικής σκηνής και βεβαίως της ανάλογης δισκογραφίας. Έχει συνεργαστεί με το Μιχάλη Σιγανίδη με τον οποίο κυκλοφόρησαν πρωτοποριακούς δίσκους από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80, Χειμερινούς Κολυμβητές, Τρύπες, Φατμέ, Βόσπορο κ.ά.
Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με την τεχνική του live-sampling και με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα "επιτρεπτά" όρια.
Έχει συνεργαστεί με γνωστά ονόματα της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής (Arve Henriksen, Christian Fennesz, Eivind Aarset, Σαβίνα Γιαννάτου, Λένα Πλάτωνος, Μιχάλη Σιγανίδη, Φλώρο Φλωρίδη, Haig Yazdjian, Διονύση Σαββόπουλο κ.α.) και δραστηριοποιείται και με το δικό του προσωπικό σχἠμα τους "Elektronik Meditation".
ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ Σχολεμβούργου 39 // είσοδος Νέου Φρουρίου Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 στις 21.30

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.