Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέες πινακίδες στα σύνορα της Βόρειας Μακεδονίας

Σκόπια
11 Φεβρουαρίου 2019 / 08:20

Οι πινακίδες ετοιμάστηκαν και τοποθετούνται σταδιακά με αρχή τα σύνορα με την Ελλάδα στη Γευγελή

Δευτέρα τοποθετείται η πρώτη πινακίδα με αλλαγμένο το όνομα της ΠΓΔΜ σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».Αυτή είναι η αρχή από μια σειρά αλλαγών στο όνομα της χώρας που θα συμβεί σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στις διμερείς σχέσεις αλλά και στο εσωτερικό της

Μετά την Κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Κοινοβούλια Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας αλλά και μετά την ψήφιση του Πρωτοκόλλου για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ από τα κράτη μέλη της συμμαχίας, αρχίζουν να τίθενται σε εφαρμογή στη γειτονική χώρα τα συμφωνηθέντα.

Οι πινακίδες ετοιμάστηκαν και τοποθετούνται σταδιακά με αρχή τα σύνορα με την Ελλάδα στη Γευγελή. Ταυτόχρονα, θα αποσταλεί από την Αθήνα στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση που θα ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία τόσο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, με την οποία ξεκινούν και οι υποχρεώσεις της.

Ετσι, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στις διμερείς σχέσεις αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, όπως και σε όλα τα νέα έγγραφα, θα αναφέρεται η γειτονική χώρα με τη νέα συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»