Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Μερόπη Υδραίου για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στη γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα

γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα
10 Φεβρουαρίου 2019 / 20:38

Μετά από απόφαση του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η υπ.Δήμαρχος κ.Μερόπη Υδραίου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την απόφαση του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, που οδηγεί σε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα:

«Ο τουρισμός της Κέρκυρας αλλά και οι πολίτες του νησιού είναι τα θύματα μιας αυθαίρετης και μονομερούς απόφασης του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας να επιβάλει ένα νέο χαράτσι στις μετακινήσεις των πλοίων προς Κέρκυρα.
Και αυτό γιατί η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τελών στα εισιτήρια των πλοίων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, οδηγεί σε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα δρομολόγια των πλοίων προς Κέρκυρα.
Το παράδοξο είναι ότι αυτή η απόφαση εγκρίθηκε από την Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία με το Φ.Ε.Κ. Β’ 2082 .
Το παράδοξο είναι ότι είναι πιο φθηνά τα τέλη στα εισιτήρια της γραμμής Κέρκυρα-Ιταλία από τα τέλη στη γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα!
Ουσιαστικά η επιβάρυνση αυτή καθιστά ακριβότερο το τουριστικό μας προϊόν, πέρα από την επιβάρυνση των πολιτών αλλά και των εμπορικών μεταφορών .
Υπάρχει μόνο μία λύση: η ανάκληση από τα αρμόδια Υπουργεία του ΦΕΚ Β’ 2082, με το οποίο εγκρίνεται η απόφαση του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας να αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού των τελών στα εισιτήρια προς Κέρκυρα.
Η παράταξη μας ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ είναι αυτή που έθεσε το θέμα, εγκαίρως,  στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα το θέσει ξανά στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας να υπάρξει ομόφωνη απόφαση με την οποία θα ζητάμε από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την έγκριση αυτής της αυθαίρετης απόφασης»