Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απολογισμό πεπραγμένων 2018 έκανε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων (photos)

Επιμελητήριο Κέρκυρας
10 Φεβρουαρίου 2019 / 09:51

Σε ειδική συνεδρίαση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απολογισμό πεπραγμένων έτους 2018 έκανε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.



Εισαγωγικά ο Περιφερειάρχης ανέφερε: «Ο φετινός, 4ος στη σερά απολογισμός λαμβάνει χώρα στο τελευταίο έτος της θητείας της Περιφερειακής Αρχής για την περίοδο 2014 - 2019. Μια περιφερειακή θητεία για την οποία, οι συνεργάτες μου κι εγώ, καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να παράγουμε θετικό έργο, να αποκαταστήσουμε ανισότητες του παρελθόντος, να απαλείψουμε τα κακώς κείμενα προηγούμενων χρόνων, να ανακουφίσουμε τις ανάγκες των ασθενέστερων, να βάλουμε ένα λιθαράκι για την ανάπτυξη και την ευημερία των νησιών μας.Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, κάθε χρόνο δεν παραλείψαμε ούτε μια φορά να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να ενημερώσουμε για τα έργα και τις δράσεις μας, να σταθούμε απέναντί σας, απέναντι στο λαό των Ιονίων νήσων και να λογοδοτήσουμε. Υπήρξαν στιγμές περηφάνιας, στιγμές ικανοποίησης αλλά και στιγμές έντασης ή και πίκρας. Δεν υπήρξε όμως,ούτε μια στιγμή που να απομακρυνθούμε από τους πολίτες, από τις πραγματικές ανάγκες και τις αγωνίες τους. Γι’ αυτό, με καθαρή ματιά συνεχίζουμε να χαράσσουμε μαζί με το λαό το μέλλον των νησιών μας. Κι είμαστε σίγουροι ότι οι συμπολίτες μας έχουν εκτιμήσει την συνέπεια λόγων και έργων, την εργατικότητα, την εντιμότητα και την αποτελεσματικότητα». 

Στη συνέχεια ο Θ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα της Περιφέρειας στους τομείς των δημοσίων έργων, του τουρισμού, του πρωτογενούς τομέα, της κοινωνικής πολιτικής, της νησιωτικής πολιτικής, της πολιτικής προστασίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.   



Διαχείριση απορριμμάτων

Για το μείζον ζήτημα που ταλανίζει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ειδικά την περιφερειακή ενότητα της Κέρκυρας ο Θ. Γαλιατσάτος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την ευθύνη των Δήμων: «Η Περιφέρεια από την πλευρά της κατάφερε να κάνει τα αδύνατα-δυνατά εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις. Είναι ώρα οι τοπικοί φορείς να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί, να προβούν στις απαραίτητες δράσεις, και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τη βοήθεια που τους δίνει απλόχερα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι η συνεργασία μεταξύ των φορεών κρίνεται απολύτως απαραίτητη». 

Δείτε αναλυτικά τον απολογισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων εδώ

Στον Απολογισμό της ΠΙΝ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, οι βουλευτές Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης, ο διοικητής περιφερειακών υπηρεσιών Πυροσβεστικής Ανδρέας Ρίζος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας Μαρία Μουζακίτη, ο αντιδήμαρχος Νίκος Κορακιανίτης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κέρκυρας Νίκος Τρίαντος, ο πρόεδρος του ΟΛΚΕ Σπύρος Στεφανίδης, ο πρόεδρος Γονέων – Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία «Μέλισσα» Σπύρος Ζουμπουλίδης, ο πρόεδρος του ΕΑΚ Κέρκυρας Γιάννης Μακαντάνης, η πρ. Αντιδήμαρχος Χρ. Τόμπρου, ο πρόξενος της Σερβίας Σπ. Μάστορας, εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων και πλήθος κόσμου.