Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

6 μήνες φυλάκιση σε κτηνοτρόφο στην Κερατέα

ΚΕΡΑΤΕΑ
08 Φεβρουαρίου 2019 / 13:29

Σε απελπιστική κατάσταση τα ζώα του

ΑΘΗΝΑ  Ποινή φυλάκισης 6 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας σε κτηνοτρόφο από την περιοχή της Κερατέας που συνελήφθη μετά από καταγγελίες φιλοζωικού σωματείου για σωρεία παραβάσεων στην στάνη του με ζώα υποσιτισμένα και εντελώς απροστάτευτα στα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν στο δικαστήριο εθελοντές μέλη του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Λαυρίου που πήγαν στην στάνη του καταδικασθέντος κτηνοτρόφου, αντιμετώπισαν μία «κατάσταση φρίκης», καθώς είχε τα πρόβατά του και τους σκύλους του χωρίς κατάλυμα, χωρίς τροφή, εντελώς απροστάτευτα στις καταιγίδες και στην κακοκαιρία. «Τα πρόβατα ήταν μέσα στη λάσπη, χωρίς φαγητό και χωρίς προστασία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ οι σκύλοι χωρίς κανένα σκέπαστρο να βρέχονται, χωρίς φαγητό και χωρίς κάποια ένδειξη ότι έχουν έστω τα απαραίτητα», είπαν οι μάρτυρες οι οποίοι επέδειξαν φωτογραφίες σε μία από τις οποίες απεικονίζονταν ένα πρόβατο σε ημιθανή κατάσταση μέσα στα νερά και τις λάσπες.

Οι καταγγέλλοντες τόνισαν ότι ο κτηνοτρόφος δεν έχει βιβλιάρια για τα ζώα εκτροφής και δεν τηρεί τις προϋποθέσεις για την υγεία τόσο των ζώων όσο και της προστασίας του καταναλωτή καθώς το κρέας τους διανέμεται στην αγορά.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και αστυνομικός του Τμήματος Λαυρίου που μετέβη στην περιοχή και συνέλαβε τον κτηνοτρόφο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ