Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν πτοεί τον Φαίακα η δεύτερη θέση

Χάντμπολ
07 Φεβρουαρίου 2019 / 19:04
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ήττα της ανδρικής ομάδας χάντμπολ του Φαίακα την περασμένη Κυριακή στη Νάουσα θορύβησε,

αφού τον έριξε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Αν αυτό δεν αλλάξει, τότε θα πάει στα μπαράζ με μειονέκτημα έδρας σε ότι αφορά τον πρωτοπόρο. Αυτό φαίνεται ότι δε θα συμβεί και αυτό στηρίζεται στο πρόγραμμα των δυο ομάδων και με βάση τη λογική θα υπάρξει ανατροπή αφού ο Φαίακας έχει να παίξει εκτός έδρας δυο εύκολα θεωρητικά παιχνίδια με Απόλλωνα Καλαμαριάς και Αρχέλαο Κατερίνης και εντός έδρας με Πρωτέα και Αρίωνα Πτολεμαΐδας.
Από την πλευρά του ο Ζαφειράκης έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα, αφού εκτός έδρας θα παλέψει με δυο ομάδες της τετράδας, με Πρωτέα στην Άρτα και με τον ΓΑΣ στο Κιλκίς ενώ εντός θα παίξει με Καλαμαριά και Πτολεμαΐδα.
Σαφώς και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τους Ναουσαίους. Από την πλευρά του ο Φαίακας μπορεί να κάνει τέσσερις νίκες και περιμένει έστω και μια ισοπαλία του Ζαφειράκη για να είναι αυτός πρώτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και να έχει το απόλυτο αβαντάζ έδρας σε όλα τα μπαράζ. Και αυτό γιατί σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερεί στα τέρματα από τον Ζαφειράκη. Η λογική με βάση τη δυναμική των ομάδων λέει ότι ο Ζαφειράκης θα σκοντάψει και η κερκυραϊκή ομάδα θα είναι μέσα στον στόχο της. Αλλά και ανάποδα να πάνε όλα, τότε έχει τη δυνατότητα να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα εκτός έδρας και ακόμη και οι αντίπαλοί του ξέρουν ότι με τις μεταγραφικές κινήσεις που έκανε τον Ιανουάριο είναι η καλύτερη ομάδα του Ομίλου.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια