Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Κέρκυρας

ΚΗΦΗ
07 Φεβρουαρίου 2019 / 13:08

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Κέρκυρας ( ΟΚΠΠΔΚ ) συνεχίζει τη λειτουργία της δομής ΚΗΦΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ».

Υλοποιείται στο πλαίσιο  της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ-ΚΗΦΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» , η οποία είναι ενταγμένη στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» στον Άξονα Προτεραιότητας «Κοινωνική ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας». Η δομή εδρεύει στην Δ.Ε. Εσπερίων (περιοχή Μαγουλάδες) και στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο, προσβάσιμο και λειτουργικό για τα ΑμεΑ.
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Το Κ.Η.Φ.Η είναι δυναμικότητας 25 ατόμων και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός των επίσημων αργιών από 7.30 π.πμ. έως 15.30 μ.μ. καθ΄όλη την διάρκεια του έτους.
Αντικείμενο της Δομής είναι η παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα που έχει αναλάβει.
Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι, πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη στους ωφελούμενους και στους φροντιστές, ειδική ψυχοεκπαίδευση σχετικά με ψυχογηριατρικές παθήσεις, νευρολογική αξιολόγηση, ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, νοητικής ενδυνάμωσης, ομαδική φυσιοθεραπεία/πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων, μουσικοθεραπεία, ομάδα ανάγνωσης, ομάδα λαϊκής παράδοσης, σίτιση με δεκατιανό και γεύμα, μεταφορά από και προς την οικία τους.
Στη δομή υπηρετούν μία νοσηλεύτρια,  δύο κοινωνικοί φροντιστές και μία υπάλληλος βοηθητικό προσωπικό.
Το προσωπικό του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του στην εύρυθμη λειτουργία του, υποστηρίζει τις οικογένειες των φιλοξενουμένων, είναι αφοσιωμένο ευσυνείδητα στα καθήκοντά του.
Δικαιούχος  του έργου είναι ο «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Κέρκυρας».
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με την κα Ανδριώτη Αναστασία, Δ/ΝΤΡΙΑ Κοινωνικής Προστασίας στο τηλέφωνο 2661081873 από τις 700 π.μ-1500 μ.μ. ή με την κα Κουρσάρη Βασιλική  υπεύθυνη  του Κ.Η.Φ.Η. στο τηλέφωνο 2663051144 από τις 8.00π.μ-16.00μ.μ.