Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

To Μουσείο Καποδίστρια απέκτησε το ελληνικό νόμισμα «Φοίνικα»

Μουσείο Καποδίστρια
07 Φεβρουαρίου 2019 / 11:14
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Μουσείο Καποδίστρια απέκτησε τον "Φοίνικα", το ελληνικό νόμισμα της καποδιστριακής περιόδου, χάρη στην κοινή

συνεισφορά πολλών πολιτών που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του φίλου και δωρητή του Μουσείου, κ. Νίκου Κ. Κουρκουμέλη!
Μία πολύ συγκινητική δράση πολιτών ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν ο κ. Κουρκουμέλης έκανε μία δημόσια έκκληση, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, για να συνεισφέρει χρηματικά όποιος θέλει και μπορεί, ανεξαρτήτως ποσού, ώστε το Μουσείο να αποκτήσει το νόμισμα που έκοψε ο Κυβερνήτης το 1828, τον ασημένιο Φοίνικα.
Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πολλοί φίλοι ανταποκρίθηκαν κι αμέσως έγινε μια μεγάλη έρευνα για να εντοπιστεί το κατάλληλο νόμισμα. Σήμερα πια το Μουσείο έχει στη Συλλογή του (συντηρημένο δωρεάν από τον συντηρητή κ. Ιάκωβο Μαστροζάννε και τοποθετημένο σε ειδική κατασκευή) τον ασημένιο Φοίνικα.
Ο "Φοίνικας" θα παρουσιάζεται στην μόνιμα στην έκθεση του Μουσείου, από τον Μάρτιο που ξεκινάει για το 2019 η καθημερινή λειτουργία από Τρίτη έως Κυριακή 10:00-16:00.
Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.