Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς σε Εκδήλωση(Info Day) στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Info Day
06 Φεβρουαρίου 2019 / 08:00
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση (Info Day) στο πλαίσιο του ερευνητικού

έργου CIAK (“Common Initiatives to AcKnowledge and valorize tourism potential of the programme area through cinema”), το οποίο χρηματοδοτείται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα Interreg V/A Greece-Italy (EL-IT) 2014-2020. Στην ενημερωτική αυτή εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου (Αμφιθέατρο 1, Ι. Θεοτόκη 72, Κέρκυρα) θα παρουσιαστούν με λεπτομέρεια οι δράσεις που έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου (Greece-Italy Memory Call, διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο για σύνταξη και επεξεργασία σεναρίου κ.λπ.). Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο διεθνούς φήμης, βραβευμένος σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς, ο οποίος θα μιλήσει για την σύγχρονη πραγματικότητα στον χώρο της σκηνοθεσίας υπό το πρίσμα των νέων σκηνοθετών. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.
Το πρόγραμμα CIAK στοχεύει στην ενίσχυση της διασύνδεσης του οπτικοακουστικού τομέα με τις ελληνικές περιφέρειες οι οποίες συμμετέχουν σε αυτό (Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου), μέσα από στοχευμένες εκπαιδευτικές δράσεις που θα απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου, χρηματοδότηση παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού και οργανωμένες δράσεις προβολής (φεστιβάλ) ανά περιφέρεια. Η ενίσχυση αυτή, βάσει των αντικειμενικών στόχων του έργου θα έχει επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, στην απασχόληση, αλλά και στον τουρισμό. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμετέχει στο πρόγραμμα CIAK διά του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, έχοντας αναλάβει ως βασική αρμοδιότητα τη διοργάνωση των εκπαιδευτικών δράσεων, οι οποίες θα υλοποιηθούν εντός του 2019. Οι υπόλοιποι εταίροι από την Ελλάδα είναι οι Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, ενώ από την Ιταλία προέρχεται ο εταίρος συντονιστής του έργου Foundation Apulia Film Commission.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.