Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στήριξη στους οικιστές, για να τελειώσουν οι εργατικές κατοικίες Αγ. Ιωάννη (video)

εργατικές κατοικίες
05 Φεβρουαρίου 2019 / 17:05
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αντιμέτωποι με εκνευρισμό, αγανάκτιση και δυσπιστία

ήρθαν η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, η εκπρόσωπος του τοπικού ΟΑΕΔ και ο εργολάβος, στην συνάντηση που είχαν με τους δικαιούχους των Εργατικών κατοικιών του Αγ. Ιωάννη, στο Δημοτικό Θέατρο. Στόχος της συνάντησης ήταν να πειστούν οι εννέα δικαιούχοι που κατοικούν εν είδει "κατάληψης" στα ημιτελή διαμερίσματα εδώ και τρεις μήνες, να εκκενώσουν το χώρο, ώστε να ξαναξεκινήσουν οι εργασίες και να αποπερατωθεί η εργολαβία. 


Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κατά την άφιξή της στο Δημοτικό Θέατρο


Ένα μέρος των δικαιούχων εξέφρασε δυσπιστία και προέβαλε τις οικονομικές δυσκολίες ως ανυπέρβλητο εμπόδιο στην εκκένωση των σπιτιών, ενώ αρκετοί δικαιούχοι προσπάθησαν να τους μεταπείσουν για να μην καθυστερήσει άλλο το έργο. Εξάλλου, η δέσμευση του εργολάβου και του ΟΑΕΔ είναι ότι από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εργασίες, τα σπίτια θα είναι έτοιμα μέσα σε έξι μήνες. 
Η συζήτηση που έγινε ήταν γεμάτη εντάσεις και διαφωνίες, εφόσον οι δικαιούχοι έχουν ταλαιπωρηθεί εννιά χρόνια από τις καθυστερήσεις και τις ολιγωρίες των υπευθύνων της κατασκευής.
Η πρόταση που έγινε δεκτή, με επιφυλάξεις είναι η αλήθεια, ήταν ότι σε νέα συνάντηση του δημάρχου με τους εκπροσώπους των οικιστών στο Δημαρχείο την Τετάρτη το απόγευμα, θα καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και θα γίνει μια προσπάθεια να βρεθεί ένας τρόπος φιλοξενίας ή υποστήριξης κάποιων ατόμων έως ότου ολοκληρωθεί το έργο. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Τάσος Τόμπρος, ο οποίος πρότεινε να υπάρξει μια συνεχής ενημέρωση των δικαιούχων από των εργολάβο για την πρόοδο των εργασιών. Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, απάντησε ότι ο εργολάβος επιβλέπεται από τον Οργανισμό και δεσμεύθηκε να παρέχεται από τους υπευθύνους τακτική ενημέρωση στους δικαιούχους. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.