Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο υποψ. δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γ. Κουλούρης για τη χορηγία των ΕΛ.ΠΕ.

Γιώργος Κουλούρης
03 Φεβρουαρίου 2019 / 21:38

«Ο Συριζαίος περιφερειάρχης κάλεσε τη φιλεύσπλαχνη ιδιωτική πρωτοβουλία να δώσει κάτι για τους φτωχούς»

Ο Περιφερειάρχης των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ, Θ. Γαλιατσάτος κάλεσε τη «φιλάνθρωπη» εταιρεία ΕΛΠΕ, να «δωρίσει» πετρέλαιο στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, για να θερμανθούν οι αθλούμενοι νέοι της Κέρκυρας.
Την ώρα που ο λαός στενάζει από τους αντιλαϊκούς φόρους, που επιβλήθηκαν στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, για να πληρώνουμε τα χρέη, που για λογαριασμό του κεφαλαίου και της «ανάπτυξης» φορτώθηκαν στις πλάτες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Όλα αυτά μέχρι το 2060 και βλέπουμε… Που για το 2019 προβλέπονται αυξημένοι οι φόροι κατά 1 δισ. ενώ οι κοινωνικές δαπάνες θα μειωθούν κατά 1,3 δισ.
Αυτή την ώρα κάλεσε ο Συριζαίος περιφερειάρχης για θέρμανση τη φιλεύσπλαχνη ιδιωτική πρωτοβουλία να δώσει κάτι για τους φτωχούς. Και εκείνοι αμέσως ανταποκρίθηκαν. Σε ένα ΕΑΚ που χρειάζεται σχεδόν 90.000 λίτρα πετρέλαιο το χρόνο και που ούτε αυτά φτάνουν αφού στο κλειστό του μπάσκετ δεν υπάρχει καν ζεστό νερό στα αποδυτήρια…
Έδωσαν τα ΕΛΠΕ κάτι από αυτά που τους έχουν χαρίσει οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ πριν και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, που γίνεται και ο πιο πρόθυμος διαφημιστής του «φιλανθρωπικού» τους έργου. Αφού θησαυρίζουν από τους μισθούς πείνας που «νόμιμα» δίνουν στους εργαζόμενους, από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, από τη μείωση των φόρων που τους δώρισε ο ΣΥΡΙΖΑ από τα ΕΣΠΑ, από τα επενδυτικά προνόμια και πρόσφατα και πολλά άλλα, είπαν να κάνουν άλλη μια «φιλανθρωπία» που βέβαια και αυτή εκπίπτει απ’ τη φορολογία.
Τη λέξη ντροπή δεν την γνωρίζουν οι Συριζαίοι. Γενικώς δεν την γνωρίζουν οι πολιτικοί υπάλληλοι του κεφαλαίου, σε όποια θέση της κρατικής ιεραρχίας και αν βρίσκονται υπουργοί – περιφερειάρχες - δήμαρχοι.
Άλλωστε αυτή είναι η «δουλεία» τους. Να τα δίνουν όλα για την καπιταλιστική ανάπτυξη του κεφαλαίου, και το κεφάλαιο αφού μπουκώσει από τα κέρδη δίνει και κάτι για να μην πεθάνει ο λαός. Και μετά να τους θεωρούμε και ευεργέτες. Να τους ανεχόμαστε, να τους προσκυνούμε «ευτυχώς που υπάρχουν εκμεταλλευτές, γιατί τί θα έκαναν οι εκμεταλλευόμενοι χωρίς αυτούς;».
Ας προβληματιστεί ο κάθε ένας που αισθάνεται αριστερός και ριζοσπάστης. Ποια καλύτερη απόδειξη στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ από το μεγάλο κεφάλαιο όταν ΕΛΠΕ, Νιάρχος κλπ κάνουν «δωρεές» εκατοντάδων εκατομμυρίων για να στηρίξουν το κυβερνητικό έργο;
Ο λαός ας βγάλει και από αυτό το γεγονός συμπέρασμα. Ας διαλέξει: Θέλει εκπροσώπους υπάλληλους υποτακτικούς, δουλοπρεπείς στο κεφάλαιο ή θέλει εκπροσώπους αγωνιστές που θα παλεύουν δίπλα του, για ουσιαστικές λύσεις στα δικά του προβλήματα, στις δικές του ανάγκες.