Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μερόπη Υδραίου: «Διαστρεβλώνουν με επαίσχυντο τρόπο τις θέσεις μας για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης»

Μερόπη Υδραίου
03 Φεβρουαρίου 2019 / 14:12

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Η ξεκάθαρη θέση μας είναι ότι η Λευκίμμη δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί, πρέπει να αποκατασταθεί και να μετατραπεί σε πράσινο σημείο»

λέει η επικεφαλής της ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ και υποψ. δήμαρχος Μερόπη Υδραίου. Σε απάντηση αναρτήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω κοινωνικών δικτύων, αναφορικά με τις θέσεις της κ. Υδραίου στο ζήτημα του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είναι σαφές ότι η έλλειψη θέσεων και προτάσεων οδηγεί κάποιους στο να διαστρεβλώνουν με τον πιο επαίσχυντο τρόπο και με ανώνυμες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, δηλώσεις και ξεκάθαρες θέσεις της υπ.Δημάρχου κ.Μερόπης Υδραίου.
Η επικεφαλής της παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για τη Λευκίμμη.
Η Λευκίμμη δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί, θα αποκατασταθεί και θα μετατραπεί σε πράσινο σημείο. Ξεκάθαρη θέση.
Στο Τεμπλόνι θα τηρηθούν απαρέγκλιτα οι περιβαλλοντικοί όροι, με αποκατάσταση και ανάπλαση του χώρου και των παλαιών κυττάρων, με καυση του βιοαερίου, με λειτουργία του βιολογικού και τέλος επεξεργασία του μεγάλου όγκου των απορριμμάτων με τον ενδεδειγμένο, περιβαλλοντικά και επιστημονικά τρόπο με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση η οποία υπάρχει. Μιλάμε για τη δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης που θα περιλαμβάνει την αερόβια ή αναερόβια ζυμωση ,την κομποστοποίηση με εξαγωγή εδαφοβελτιωτικού υλικού , την θερμική επεξεργασία που παραλληλα θα παράγει και ενεργεια και την εναπόθεση του υπολείμματος σε ΧΥΤΥ.
Επιπρόσθετα , δέσμευση της Μερόπης Υδραίου και της παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ είναι η ενεργοποίηση επιτροπής κοινωνικού ελέγχου που θα ασκεί εποπτεία και έλεγχο στην τήρηση όλων των κανόνων.

Αυτή είναι η αλήθεια μας, αυτές είναι οι θέσεις μας.
Έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την καθαριότητα, την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων που θα παρουσιαστεί σε ανοιχτή εκδήλωση. Ένα πρόγραμμα απόλυτα συγκεκριμένο και ξεκάθαρο. Λίγη υπομονή χρειάζεται αλλά και...κουράγιο σε όσους δεν έχουν πρόγραμμα αλλά έχουν μόνο παρελθόν».