Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Το πρώτο κομμάτι, στη διάσπαση του Δήμου, που... έρχεται!»

ΠΑΥΛΙΔΗΣ
02 Φεβρουαρίου 2019 / 18:36

KEΡΚΥΡΑ. Στην τελική ευθεία η διαίρεση του Δήμου, κατά τον Κώστα Παυλίδη, στην εκδήλωση – ομιλία κοπής της πίτας του. • Τι είπε για ΑΝΕΛ, «αριστερή παρένθεση» και ευρωεκλογές.

«Είμαστε πολύ κοντά σε φάση νομοθέτησης...». Τάδε έφη Κώστας Παυλίδης για το περιβόητο θέμα της διάσπασης του Δήμου, στη διάρκεια πολιτικής του ομιλίας, σήμερα το απόγευμα (2/2), στο Δημοτικό Θέατρο, στο πλαίσιο κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Κοινώς, κάτι παραπάνω από «πάντα ανοικτό» ζήτημα, κατά τον κυβερνητικό βουλευτή Κέρκυρας.
Όπως τόνισε σχετικά ο κ. Παυλίδης, «εδώ κι ενάμιση χρόνο έχει γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για τη διαίρεση του Δήμου. Και πλέον, βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο». Μην κρύβοντας, δε, την ενόχλησή του για «θεσμικούς παράγοντες», που, όπως είπε, «τορπιλίζουν αυτή τη διαδικασία» κι αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο, επ’ αυτού, «κάποια στιγμή να μιλήσω με ονόματα. Ίσως χρειαστεί...».
Ενδεικτικό, δε, της σημαντικότητας που ο ίδιος δίδει στο θέμα της διάσπασης, ήταν το γεγονός ότι το πρώτο κομμάτι της πίτας, το... αφιέρωσε «στην αυτοδιοίκηση και το σπάσιμο του Δήμου!»
Ενδιαφέρον, εξάλλου, είχαν όσα είπε ο κ. Παυλίδης και σχετικά με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της... γνωστής κατάληξης. Και δη η παραδοχή του πως «επρόκειτο για μια συνεργασία με ημερομηνία λήξης. Συνεργαστήκαμε, παρ’ όλο που είχαμε διαφορετικό “πολιτικό DNA”, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα μνημόνια και την καταπολέμηση της διαφθοράς». Για τον ίδιο, ωστόσο, το πιο σημαντικό ήταν πως «αυτή η κυβέρνηση αποδείχτηκε η μακροβιότερη μεταμνημονιακή. Και όχι απλά μια “αριστερή παρένθεση”...».
Σχετικά, εξάλλου, με τις επικείμενες, κατ’ αρχήν, ευρωεκλογές, ο κ. Παυλίδης τις χαρακτήρισε «πολύ σημαντικές και δεν πρέπει να θεωρηθεί χαλαρή η ψήφος».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ