Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο θάνατοι από τον ιό της γρίπης στην Κέρκυρα

Νοσοκομείο Κέρκυρας
01 Φεβρουαρίου 2019 / 18:13
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιβεβαιώθηκε από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών

και κατόπιν της διενέργειας νεκροψίας - νεκροτομής, ότι ο 36χρονος από τον Κοκκίνι, που πέθανε στον ύπνο του, την Πέμπτη στην περιοχή Κοκκίνι, ήταν κρούσμα της επιδημίας του ιού της Γρίπης τύπου Α, υπότυπου Η1Ν1. Τα παιδιά του, 6 μηνών και 2,5 ετών έχουν ήδη εξεταστεί από τους παιδιάτρους του Νοσοκομείου, εχουν πάρει ιατρικές οδηγίες και παρακολουθούνται. 

Ήταν το δεύτερο θανατηφόρο κρούσμα γρίπης, όπως επιβεβαιώνει η Διοίκηση ου Νοσοκομείου. Το πρώτο στέρησε τη ζωή από μία 44χρονη γυναίκα, κατόπιν διαδοχικών νοσηλειών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πέθανε πρίν από τέσσερις μέρες και δηλώθηκε τυπικά στο ΚΕΕΛΠΟ την Πέμπτη, ως κρούσμα γρίπης .

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας, μιλώντας στο enimerosi.com, έδωσε οδηγίες για την πρόφύλαξη από τον ιό: Πολύ καλό πλύσιμο χεριών, προληπτικός εμβολιασμός μία ή δύο φορές το χρόνο για τις ευπαθείς ομάδες, εξέταση από γιατρό μετά από 38 ώρες ανησυχητικών συμπτωμάτων, αποφυγή αντιβιώσεων χωρίς ιδιαίτερο λόγο.Υπάρχει επάρκεια εμβολίων, τα οποία μπορούν να γίνουν ακόμα και σήμερα.
     

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.