Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετέφεραν πακέτα κάνναβης με το ΚΤΕΛ Κέρκυρας

σύλληψη
31 Ιανουαρίου 2019 / 18:41

Συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη σύλληψη δύο ατόμων ηλικίας 38 και 34 ετών, προέβησαν, σήμερα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, για παράβαση του Νόμου 4139/13 περί εξαρτησιογόνων ουσιών και του Νόμου περί Όπλων.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο νέο λιμάνι της Κέρκυρας, εντοπίστηκε ο 38χρονος να επιβαίνει σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κέρκυρας, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε αποστείλει δύο ασυνόδευτα δέματα των οποίων ο παραλήπτης ήταν ο 34χρονος ημεδαπός.
Στη συνέχεια, συνελήφθη ο 34χρονος, ο οποίος προσήλθε στην αποθήκη του ΚΤΕΛ Κέρκυρας, με το υπό την ιδιοκτησίας του Φ/Γ όχημα προκειμένου να παραλάβει τα εν λόγω δέματα. Κατά τον έλεγχο των δεμάτων διαπιστώθηκε ότι το πρώτο περιείχε μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 139gr, ενώ το δεύτερο τρεις νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 395gr.
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 34χρονου από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


- μία νάιλον συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους οκτώ γραμμαρίων και είκοσι δεκάτων του γραμμαρίου (8,20gr),
- ένα ξύλινο κυτίο το οποίο περιείχε ακατέργαστη κάνναβη καθαρού βάρους 3,6gr,
- ένας τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης
- ένα κυνηγητικό όπλο διπλής κάννης 
- 13 φυσίγγια διασποράς
- διάφορα εργαλεία διάρρηξης.
Από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και το Φ/Γ όχημα.