Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Κανιβαλικές και ακροδεξιές οι πρακτικές ύβρεων στο δημοτικό συμβούλιο

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας
30 Ιανουαρίου 2019 / 18:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τις λεκτικές επιθέσεις που δέχθηκε ο Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι στη συνεδρίαση

του δημοτικού συμβουλίου στην Ιόνιο Βουλή, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης των επεισοδίων:
Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας καταδικάζει με τον πιο σαφή και απερίφραστο τρόπο τα σημερινά επεισόδια από ‘‘μερίδα πολιτών’’ στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Θεωρούμε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρατά σε τέτοια ιδιότυπη ομηρία το νησί, παρεμποδίζοντας ξανά και ξανά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή στην πράξη τη λήψη αποφάσεων που αφορούν όλον τον τόπο.
Κανένα πρόβλημα δε λύθηκε με τέτοιους τρόπους, αντίθετα πολλά δημιουργούνται όταν οι θεσμικοί εκπρόσωποι του τόπου, Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο,  εμποδίζονται με τον πιο βίαιο τρόπο από την άσκηση των καθηκόντων τους. Αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν και όλες οι δημοτικές παρατάξεις, και να υπερασπιστούν σύσσωμες τη λειτουργία του θεσμού με την παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και με την -χωρίς αστερίσκους- καταδίκη τέτοιου είδους πρακτικών.
Θεωρούμε ότι αυτές οι ακροδεξιές πρακτικές ύβρεων, προπηλακισμών και απόπειρας εκφοβισμού του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων είναι άκρως επικίνδυνες, κανιβαλικές, υπονομευτικές της ίδιας της δημοκρατίας και δεν ταιριάζουν στη δημοκρατική παράδοση της Κέρκυρας.
Κανείς δεν είναι νικητής σε τέτοιες καταστάσεις, όλοι χαμένοι είμαστε και πιο πολύ η δημοκρατία στον τόπο μας. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Δήμαρχο Κέρκυρας και καλούμε όλες τις παρατάξεις, κομματικές, δημοτικές και περιφερειακές, να καταδικάσουν κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη προσπάθεια υποβάθμισης των θεσμών και της δημοκρατίας.