Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποσύρεται το ΤΑΙΠΕΔ από την αντιδικία με τον Δήμο για τον Ίσσο!

ΤΑΙΠΕΔ
31 Μαΐου 2016 / 18:06

ΑΘΗΝΑ. Το ΤΑΙΠΕΔ δεσμεύεται ότι θα αποσύρει την αίτηση ακύρωσης της Πράξης Χαρακτηρισμού του Ίσσου ως «Δάσους Αρκεύθου» διαβεβαίωσε τη Βουλευτή Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη ο Πρόεδρος του Ταμείου κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη (31/5) στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα.

Ο κ. Πιτσιόρλας, στον οποίο η κ. Βάκη μετέφερε εκ νέου το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την προστασία του Ίσσου, ενημέρωσε τη Βουλευτή ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθεί εντολή στους δικηγόρους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ να αποσυρθούν από τη διαδικασία της έφεσης κατά της απόφασης της Α/βάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων Κέρκυρας για τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως «Δάσους Αρκεύθου». 
Η Βουλευτής έθεσε επίσης στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ το ζήτημα της παράκτιας ζώνης της πόλης της Κέρκυρας, επισημαίνοντας και το πρόβλημα που ανέκυψε εσχάτως με τη διαχείριση του ελλιμενισμού σκαφών σε εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ. 
Από την πλευρά του ο κ. Πιτσιόρλας ενημέρωσε την κ. Βάκη ότι προετοιμάζεται ένα συνολικό σχέδιο τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης προς τον ΟΛΚΕ, που θα αφορά την παράκτια ζώνη της πόλης της Κέρκυρας καθώς και τα λεγόμενα «ορφανά» λιμάνια». Με την προγραμματιζόμενη συνολική τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κάποια τμήματα της παράκτιας ζώνης θα παραχωρηθούν στον Δήμο Κέρκυρας.