Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επικοινωνία στην οικογένεια – ομιλία από την ΔΗ.ΜΟ.Π. «ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΟΣ»

ΔΗΜΟΠ Νίκος Μώρος
30 Ιανουαρίου 2019 / 10:02
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας, ΔΗ.ΜΟ.Π. «Νίκος Μώρος», στα

 πλαίσια των προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για γονείς, διοργανώνει ομάδα για γονείς νηπίων με θέμα:
«Επικοινωνία στην Οικογένεια»
Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονιών σε θέματα πρόληψης, σε μια εποχή στην οποία τα νήπια είναι εκτεθειμένα σε ανεξέλεγκτες πηγές πληροφόρησης και πίεσης.
Η υγεία των παιδιών συνδέεται άμεσα με τους σημαντικούς ανθρώπους που πρωταγωνιστούν στη ζωή τους και το περιβάλλον τους. Μέσα από τη σχέση μαζί τους το παιδί γνωρίζει τον εαυτό του, μαθαίνει να τον εκτιμά, να τον φροντίζει, μαθαίνει να ζει με τους άλλους. Ιδιαίτερα σημαντική φαίνεται να είναι η συμβολή τους στην περίοδο της νηπιακής ηλικίας, όπου το παιδί κάνει τα πρώτα βήματά του προς την αυτονομία και δομεί την αυτοαντίληψή του.
Ενδεικτικά τα θέματα που θα απασχολήσουν την ομάδα είναι:
1. Οι ιδιαίτερες ανάγκες της Νηπιακής Ηλικίας (όρια, έκφραση συναισθημάτων, βήματα προς την αυτονομία κ.α.).
2. Επικοινωνία στην Οικογένεια.
3. Η οικοδόμηση και ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του παιδιού.
4. Ο ρόλος του γονέα.
Η επεξεργασία των θεμάτων του σεμιναρίου βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή και στη βιωματική προσέγγιση. Γι’ αυτό το λόγο απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σταθερή συμμετοχή στις συναντήσεις.
Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Τετάρτη 6-2-2019, 6:30 – 8:30μ.μ. και θα ολοκληρωθεί σε 6 δίωρες συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης, οδός Βράιλα Αρμένη 6 (περιοχή τένις) στο ισόγειο.
Για την συμμετοχή σας παρακαλούμε ενημερώστε μας μέχρι τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019 στα τηλέφωνα 2661041111 και 2661036327 και ώρες 9:30-15:00
Η συμμετοχή στην ομάδα είναι δωρεάν.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.