Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος ο Κοντογιάννης από τον Φαίακα

Μπάσκετ
29 Ιανουαρίου 2019 / 17:09
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από ενάμιση χρόνο και αφού ανέβασε την ομάδα στη Β΄ Εθνική, ο Παναγιώτης Κοντογιάννης αποτελεί παρελθόν

για την ομάδα του Φαίακα. Η πολύ κακή πορεία της ομάδας το τελευταίο δίμηνο όπου μετράει έξι ήττες σε επτά παιχνίδια, τον έχουν οδηγήσει οριακά στη ζώνη του υποβιβασμού. Έπρεπε κάτι να αλλάξει και ένα ταρακούνημα να δώσει το ερέθισμα σε όλους για επιστροφή στις επιτυχίες και στις νίκες. Θα είναι κρίμα μετά από τέτοια προσπάθεια και επιστροφή στη Β΄ Εθνική μετά από 33 χρόνια, ο Φαίακας να κάνει βήματα προς τα πίσω.
Η απόφαση της λύσης της συνεργασίας με τον έμπειρο κόουτς είχε ήδη παρθεί μετά την ήττα στις Σέρρες από τους Ικάρους, που ήταν με μεγάλη διαφορά και από το βράδυ της Δευτέρας είχε διαρρεύσει ότι  θα λυθεί η συνεργασία.
Το απόγευμα της Τρίτης 29/1 ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα που αναφέρει: «Η ΚΕ Φαίακας ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή της ανδρικής ομάδας κ. Κοντογιάννη Παναγιώτη. Εκφράζουμε αμέριστη ευγνωμοσύνη για την προσφορά του στο επίτευγμα ανόδου της μάδας στη Β΄ Εθνική και την μέχρι σήμερα προσπάθεια παραμονής σε αυτή. Έχοντας παρακαταθήκη τη γνώση και την ηθική που απλόχερα μας χάρισε, ελπίζουμε να είναι πάντα κοντά μας σύμφωνα με τις δικές του επιλογές».
Από κει και πέρα και δεδομένου ότι το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη, η επιλογή του Δ.Σ. για τη θέση του προπονητή είναι ο βοηθός του Π. Κοντογιάννη, ο Άκης Γεωργίου, ένας προπονητής που αρκετές χρονιές κοουτσάρει την ομάδα από αυτό το πόστο. Μάλιστα η αλλαγή, μάλλον «ανακούφισε» τον άνθρωπο που ξεκίνησε το όνειρο της ανόδου του μπάσκετ στο νησί, τον Κώστα Μακρίδη ο οποίος είχε πάρει τους Ιππότες από τη Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, τους έφτασε στη Γ΄ Εθνική και στη συνέχεια έκανε ένωση με τον Φαίακα, συνεχίζοντας έτσι την επιτυχημένη πορεία.  Μέσα από τα social media, καλωσόρισε τον Άκη Γεωργίου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από σήμερα η ομάδα θα έχει πιο κερκυραϊκό στοιχείο. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους παίκτες, στους φιλάθλους γιατί ξέρω πλέον ότι το γήπεδο θα ξαναγίνει έδρα. Welcome to paradise my friends». Μία ανάρτηση με νόημα από τον άνθρωπο που οδήγησε στην επιστροφή του κερκυραϊκού μπάσκετ στις εθνικές κατηγορίες. Μακάρι αυτή η αλλαγή να βοηθήσει την ομάδα τουλάχιστον να μείνει στην κατηγορία.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια