Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας για την εμφάνιση σκυλόψαρου

Λιμεναρχείο Κέρκυρας
27 Ιανουαρίου 2019 / 16:53
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Η φήμη της εμφάνισης καρχαρία ανησύχησε τους πολίτες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια ανάρτηση  στο Facebook ήταν αρκετή για να ανάψει το φυτίλι, και να εξαπλωθεί η φήμη ότι στις ακτές τις πόλης εμφανίστηκε καρχαρίας. Εξάλλου η περίπτωση της Βάντας  Πιέρρη, που έχασε τη ζωή της στη θάλασσα του Μον Ρεπό το 1951, είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία και δεν έχει ξεχαστεί.

Το δυστύχημα συνέβη τη δεκαετία του ’50 όταν η Κέρκυρα ήταν ήδη νούμερο ένα προορισμός εστεμμένων και γαλαζοαίματων. Η άτυχη κοπέλα κολυμπούσε με τον συνοδό της στη θάλασσα όταν δέχτηκε την ξαφνική επίθεση του καρχαρία. Ο νεαρός κατάφερε να γλιτώσει, η σύντροφός του όμως ούτε που πρόλαβε να αντιδράσει. Το περιστατικό σόκαρε τόσο τους ντόπιους, όσο και τους επισκέπτες του νησιού και παραλίγο να αποβεί μοιραίο για την τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας....

Η ανάρτηση στο Facebook συνοδεύεται από αρκετά μακρινή φωτογραφία που δείχνει ένα αντικείμενο που μοιάζει με πτερύγιο. 
Όπως ενημερωθήκαμε από τον αξιωματικό υπηρεσίας, περιπολικό του Λιμενικού διεξήγαγε έρευνες αλλά δεν εντόπισε σημάδια καρχαρία. 

Ωστόσο, για παν ενδεχόμενο και για λόγους ασφαλείας, η Λιμενική Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση συστήνοντας προσοχή σε λουόμενους και ψαροντουφεκάδες.

Η ανακοίνωση 

«Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, σύμφωνα με δηλώσεις πολιτών, ενημερώνει για την πιθανή ύπαρξη σκυλόψαρου στις ακτές του νησιού και συγκεκριμένα στις ακτές Φαληράκι, Μπάνια τ' Αλέκου, Ανεμόμυλο και Μον Ρεπό»

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.