Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλήψεις διακινητών παράτυπων μεταναστών

Ηγουμενίτσα
31 Μαΐου 2016 / 14:00

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που «διευκόλυνε» αλλοδαπούς να μεταβούν στο εξωτερικό με πλαστά έγγραφα συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ένας 42χρονος, ένας 40χρονος και δύο 39χρονοι.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένοι εντός φορτηγού 12 αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό να μεταφερθούν στο εξωτερικό. Ακολούθως, συνελήφθη ο 42χρονος οδηγός του οχήματος, οι αλλοδαποί καθώς και ο ένας εκ των δύο 39χρονων που βρισκόταν στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Στη συνέχεια και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας της  Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, συνελήφθη ο 40χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ τις πρωινές ώρες της Δευτέρας συνελήφθη και ο δεύτερος 39χρονος κατά την είσοδό του στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.
Οι τέσσερις άνδρες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων στο εξωτερικό και έκθεσή τους σε κίνδυνο.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό κατασχέθηκε.